Anonim

Elton John och David Furnish älskar sin baby

I kapitel 34 i Vinland Saga manga, Canute verkar inse något och börjar berätta med "denna snö är kärlek". Från sidan 33-36,

Sid. 33 Jag förstår. Det är som om en dimma har lyft från mig. (Medan du håller en snöboll) den här snön är kärlek.

Sid. 34 Den här himlen ... den här jorden ... den blåser vinden. Träden, bergen ...

Sid. 35 ...... men ... hur måste jag uttrycka det ... även om den här världen ... även om Guds verk innehåller så mycket skönhet ...

Sid. 36 Finns det ingen kärlek i människans hjärta?

Jag förstår inte riktigt vad kapitlet betyder. Avser detta den kristna religionen? Kan någon förklara för mig vad detta kapitel är klokt?

Snö är kärlek eftersom den inte hatar eller slåss eller diskriminerar. Människor gör alla dessa saker för att klara världen är full av kärlek men det finns ingen kärlek i människornas hjärtan.

1
  • Det här kan vara ett bra svar. Kan du utarbeta / förklara ditt svar mer?

Enligt fadern är liket en förkroppsligande av kärlek eftersom det inte kan hata, det kan inte skada, det kan inte döda, vilket gör att liket är den enda människan som kan ren kärlek eftersom det kommer att mata djur och insekter och vara gödsel för nerby växter, att är villkorslös kärlek. Canute förstår då att liket sedan är kopplat till allt, marken, snön, trädet, djuren. Allt har en plats i en cykel, och ingen av deras komponenter har dåliga avsikter eller själviska intressen, därför är allt kärlek. Detta resonemang kulminerar med det känslomässiga citatet att om världen är full av topp med kärlek "varför finns det ingen kärlek i människors hjärtan?"

1
  • 2 det här svaret skulle vara mer användbart om du lägger till lite ref eller citat.

Bergen, snön, vinden och hela naturen kämpar inte för att komma framåt, de kämpar inte för att vinna något och de kämpar inte för att skjuta bort något. Naturen och elementen går bara med flödet och detta är vad prästen beskriver som verklig kärlek. Där något är helt självbelåtet.

När Canute frågar vad då betyder den kärlek jag kände för Ragnar, säger prästen att det helt enkelt är diskriminering eftersom Ragnar lät oskyldiga dö för att skydda Canute. För för människor är kärlek att sätta någon över alla andra och det kan inte vara rättvist.

Därefter pratar prästen om Adam och Eva, vilket är berättelsen om Eva som frestas av djävulen att äta ett förbjudet äpple, hon fortsätter att äta äpplet och efter att hon gjort detta straffar Gud människosläktet genom att göra dem inte kan uppleva denna sanna kärlek som prästen talar om. Det enda sättet att uppleva denna sanna kärlek är att dö eftersom det är det enda sättet en människa kan vara helt självbelåten. Således är den värld vi lever i nu det sanna helvetet, där ingen av oss kan uppleva denna sanna kärlek förrän vi dör.

Så i grund och botten, vad denna präst beskriver är en berättelse från kristendomen men om hans syn på hur Gud straffar oss för den första synden som Eva begick.