Anonim

Afro Luffy One Piece Manga Recap: 301, 302, 303, 304, 305, 306, 307, 308, 309, 310

Usopp är prickskytten från Straw Hat Pirates och också en hantverkare som skapade vapen som sin falska 5 ton hammare. Han skapade också ett slags "magiskt" vapen, Clima Tact som han skapade för Nami.

Jag undrar varför Usopp inte skapade ytterligare ett "magiskt" vapen för sig själv? Han kan skapa en för sig själv, eller hur? Jag vet att han har Pop Green som han använder ofta, men det är mer en ammunition för honom än ett vapen. Varför skapar han inte några vapen för sig själv?

1
  • Hans Kabuto är en superdriven slignshot som skjuter längre och mer exakt än skjutvapen. Så han gjorde ett sådant vapen för sig själv.

Han gör.

Usopp har inte bara hammare (som är ganska blygsamma), men han använder en mängd olika prylar för att hjälpa honom även om de flesta är ineffektiva och roliga. Han använder Caltrops, naglar på svarta tavlan, greppkrokar, sugkoppskor och fyrverkerier. Han använder också flera rattar från Skypeia men dessa är få och långt ifrån.

De mer imponerande vapnen är hans slangskott. Han har haft tre. Den första verkar bara vara en vanlig slangbella men han gjorde de två senare och de är fantastiska. Kabuto använder rattar för att påskynda skottet tillräckligt snabbt för att skjuta in mål långt borta. Kuro Kabuto är faktiskt en levande mer dynamisk version av Kabuto.

Slutligen är Usopps lögner hans viktigaste vapen, men det är inte riktigt relevant för denna fråga.

Det imponerande med Namis Clima Tact är den del Usopp inte kan replikera. Den innehöll ursprungligen en serie gimmicks och tricks som verkar vara meningsfulla som den typ av dumma saker Usopp skulle göra för sig själv. Nami kunde använda det på mycket oväntade sätt med sin väderkunskap och fantastiska intelligens (tredje högsta i East Blue-historien som är ungefär 1/5 av hela världen). Senare versioner av Clima Tact har mer av hennes input så är mindre dumt. De beror på hennes väder och vetenskapliga kunskaper som Usopp helt enkelt inte har.

2
  • Jag har helt glömt bort ratten xD så, om Clima Tact, Usopp förväntade sig aldrig att Clima Tact kunde vara så kraftfull även om han också gjorde om cool boll, värmekula och åskboll?
  • hahaha instämde Finally, Ussop's lies are his main weapon LOL