Anonim

Skönheten och odjuret - Belle (flerspråkig)

Så precis som titeln säger, vad är språket för låten "Fallen Heroes", även känd som "Le chant de Roma"? (YouTube-länk)

Jag har gjort lite personlig forskning innan jag publicerade här och vad jag kom på är att det inte är något av följande språk: italienska, grekiska, spanska, litauiska, rumänska, engelska, tyska, portugisiska, hindi. Jag känner inte att det ska vara japanskt eller kinesiskt, och om det är latin så sjunger det ganska dåligt ...

Jag kunde inte hitta några texter, så om någon vet var man hittar dem skulle det vara till hjälp. Annars har jag lagt upp en länk till låten om eventuella modersmål på språk som jag inte har nämnt ovan skulle kunna kontrollera om det är deras eget språk.

Min bästa hypotes är att det är romer, även om jag inte kan språket.

2
  • Namnet "Le chant de Roma" är franska, men jag kan inte säga om texterna är franska. Reddit hävdar att texterna antagligen är utländskt klingande, vilket är möjligt; Aria gjorde detta till exempel.
  • Det låter inte som franska från toppen av mitt huvud, men min talade franska är inte tillräckligt bra för att säga definitivt. Enligt den franska språket Wikipedia-sidan om romerna, verkar Roma på franska vara den maskulina plural som de använder för att hänvisa till sig själva, så genomförbart skulle titeln kunna översättas från franska till "The Song of Roma". Det är dock inte klart huruvida det skulle göra sången faktiskt på romani.

Sångaren på "Le chant de Roma" är Ma a Barouh. Efter att ha muddrat genom hennes olika sociala mediekonton hittade jag följande utbyte på hennes Facebook-sida:

Antoine Prt Ma a Barouh, quelle est la langue utilis e dans ce morceau? :)

Ma a Barouh Du gromeleu: p une langue invent e

"langue invent e" - det vill säga ett uppfunnet språk. Rakt från Hästens mun.

(Naturligtvis skulle styckets textförfattare verkligen ha tagit inspiration från olika riktiga språk, men jag tycker att det är rättvist att säga att texten till "Le chant de Roma" inte i sig är på något riktigt språk.)