Anonim

Twitch Livestream | Resident Evil 3 Perfecting the NA / JP Versions (FINAL) [Xbox One]

I Gakuen Alice, om två personer byter ut Alice-stenar som de skapade, kan det fungera som motsvarighet till ett engagemang eller löfte. Baseras detta på någon specifik japansk tradition? Om inte, vad bygger det på?

Jag tror att detta är utbyte är en blandning av olika äktenskapstraditioner, edstenen och traditionerna med förlovningsringar.

Delen om stenarna är troligen baserad på en gammal skotsk tradition med keltiska rötter.

The Oathing Stone är en gammal skotsk tradition där bruden och brudgummen lägger händerna på en sten medan de säger sina bröllopslöften. Denna rituella tradition anses vara det bästa sättet att uttrycka ditt högtidliga löfte i fysisk form. Idén härrör från den forntida keltiska seden att sätta en ed i sten.

Skottarna tror att en ed som ges nära sten eller vatten, som är starka naturliga element, gör löften mycket mer bindande. Traditionellt under läsningen av brudparets bröllopslöften håller de en edsten i sina händer och tror att det att hålla stenen under läsningen av löften kastar dem i stenen.

Det liknar den mer moderna versionen av enhetsljus- eller sandceremonin.

Utbytet är mycket likt det utbyte av ringar som är vanligt är modern kultur.

I nordiska traditioner utbytte bruden som blivit och brudgummen och förlovningsringar. Victorianerna utbytte "hälsningar" med sina ringar.

Tillsammans symboliserar detta utbyte förmodligen ett bokstavligt utbyte av löften.