Anonim

David Ruffin, Diana Ross (Jag förlorar dig)

Jag tittade bara på alla 25 avsnitt av berserkanime och jag är nyfiken på om Griffith visste att Beleith aktiverades när förmörkelsen började? När de var i floden tänkte han på sig själv

Håll dig borta från mig ... Om du så mycket som rör min axel kan vi aldrig gå tillbaka.

Hade det någon betydelse?

Jag har inte läst mangan och från vad jag har undersökt finns det ingen andra säsong för det.

Du tänker på kapitel 72-73 i mangan, om du vill slå upp den (Volym 12).

Griffith sitter i sjön, plockar upp Behelit och kommer ihåg vad Zodd och Wyald sa till honom. "Använd den. Ring dem. Våra skyddsänglar!". När solförmörkelsen händer inser han definitivt.

Han kryper sedan bakåt, bort från resten av bandet, i hopp om att inte rita dem Redigera: Tarmar in i förmörkelsen.

När det gäller uppföljare har den faktiska serien ingen andra säsong. Det finns 2013-filmerna (Berserk: The Golden Age) eller 2016-serien ("Berserk 2016").

2
  • "hoppas att inte dra dem in i förmörkelsen." Det låter som en väldigt trevlig tolkning av Griffiths sista ögonblick innan de stiger upp. Griffith var alltid död på att offra vad som helst och vem som helst för att uppnå sitt mål att styra sitt eget land, inklusive hela hans armé. Det var den chockerande insikten att han inte kunde bära förlusten av Guts, en av hans stegstenar, och tanken att han faktiskt kunde besegras och lämnas av en, som orsakade hans fall. Griffiths reträtt slog mig alltid som "de kan försöka stoppa detta, men jag kan inte låta dem komma i vägen igen".
  • Uh, ja, jag vet inte varför jag skrev "dem" över Guts egentligen. Jag tittade till och med igenom boken vid den tiden, och Guts (och ingen annan) finns i hälften av varje panel på själva sidan. Jag uppdaterar mitt svar för att bättre återspegla detta. Det är mycket uppenbart att Griffith åtminstone vet vad som kommer att hända - till och med hans hjälm svettas i den sista panelen.