Anonim

Carl Sagan intervju om Pale Blue Dot & Voyager I

Notera!! Det kommer att finnas tunga spoilers.

Sedan introduktionen av Haki (efter 2 års tidshopp) har färgen på armarna Haki varit det viktigaste sättet att slå och skada de flesta försvar från djävulens frukter (Paramecia och logia-typ). Men i Kaidos fall gör han ingen skada att slå honom med Haki (även när han inte använder Haki).

Hur är det möjligt att även Aka Busoshoku Haki Color of Arms inte verkade fasa honom alls. Är detta relaterat till Tekkai-tekniken som används av Cp-9? (Vi vet att världsregeringen fångade honom någon gång). Eller är denna förmåga en effekt av djävulsk frukt från Kaidos "serpentin drake".

Liknar det också Big Moms "oövervinnlighet"? För jag minns också att Bege pratade om att Big Mom aldrig hade skadats förrän hon grät från mor Carmels porträtt.

I One Piece-världen kan människor ha ganska olika biologier, vissa har speciella egenskaper som är ganska överdrivna. Ett bra exempel på hur detta är "genetiskt" är bröderna Funk; Kelly slogs av ett slag från Boo, men när Boo använde en yxa infunderas med Armament Haki mot Bobby det BROKADE mot hans BACK !! Bobby sägs att han aldrig faktiskt har kämpat i sitt liv, och jag tvivlar på att han bara skulle göra det råkar vara skicklig på Haki. Kelly nämner specifikt att Bobby var född med en så stark kropp.

Stor mamma är densamma, ända sedan barndomen har hon varit praktiskt taget osårlig. Det här kan faktiskt vara ett slags subconsious Haki, men det är mer troligt att det är precis som hennes kropp är.

Och innan någon säger till mig "kroppar fungerar inte på det sättet, att bli knivhuggna av ett svärd utan att haki skyddar dig kommer alltid att skada dig", detta är ett stycke. Om Luffy kunde skicka en 20+ meter lång jaguar som flyger med ett slag (Amazon Lily, innan han lärde sig någon haki), kan du verkligen hävda att det är omöjligt? Varför skulle superstyrka vara vanligt och superhållbarhet omöjligt?

Kapitlet är för nyligen, så vi har inga konkreta svar. Ursprungligen teoretiserades det att Yonko skulle vara så väl insatt i Armament Haki att de alltid passivt skulle ha sina kroppar skyddade av den. Oda har dock alltid tydligt angett användningen av Armament Haki genom den djupa svarta färgen, och detta gör det uppenbart att ingen av dem använder ständigt Haki. Detta tar också hänsyn till det faktum att det finns styrkor inom Armament Haki, och vi vet med säkerhet att Big Mom är starkare än Luffy i den aspekten under deras sammandrabbning.

Trots likheterna är den troligaste orsaken fortfarande att de båda har sina egna unika omständigheter snarare än en vanlig anledning. Kaido har länge varit hyped att vara så stark, och det finns massor av teorier om källan till hans styrka - allt från experiment till hans verkliga kropp som en drake. Även om det finns mindre information att arbeta med om Big Mom, kommer vi aldrig att få ett klart svar förrän Oda själv ger det.

För en mer detaljerad analys kan du kolla in denna Joy Boy-teorivideo som visar instanser för att ange varför det inte är nästa nivå av Armament Haki. Han tror att det kan vara den oupptäckta makten i Conqueror's Haki, men kom ihåg att det är teori och inte kanon.

3
  • Joy Boys video var ganska bra och han nämner mycket användbar information om olika möjligheter men han har fel på erövrarens haki-del. Conquerors haki tillåter människor att undertrycka sin vilja på andra, och det är inte något folk kan använda passivt. Hans teori antyder ungefär att erövrarna haki kan vara en metod för att motstå skador men vi vet redan att det inte är fallet. Det verkar som om han säger att det finns ett sätt en person kan använda Conquerors Haki på sig själva, men det är en avvikelse från vad vi redan har fått höra
  • Ja, även jag är inte säker på den delen. Men resonemanget bakom att det inte är nästa nivå Armament haki verkar bra för mig.
  • det förskuggas att Conquerors haki kommer att ha mer nytta, som att göra din testamente verklighet. använder element i attacker som luffys red hawk eller sprickbildning som ses i mötet mellan WB och Shanks. Även belysningen sett när 2 Conquerors haki-användare kolliderar.