Anonim

Första gången du tittar på Death Note! Death Note avsnitt 29 Reaktion - 'Fader' * Ljus förlorar sin pappa *

Så låt oss säga, Bob Sch sel byter namn till Derkie Duckface. Skulle en person med shinigami-ögon se Duckfaces ursprungliga namn eller det namn som för närvarande används?

4
  • Den mer intressanta frågan (som inte har ett kanonsvar och så att jag inte kommer att lägga upp den som sådan) är om du (eller något barnhem) skulle kunna uppfostra ett barn så att ingen utom du och shinigami vet hans riktiga namn (inte ens barnet ).
  • Denna fråga får mig att undra vilket namn som väljs för att en person ska dyka upp. Vad händer om du aldrig officiellt heter ditt barn utan bara använder alias? Skulle det bli odödligt för Death Note eller skulle det första alias betraktas som det riktiga namnet? Jag antar att detta är en av få DN-hyllor
  • Relaterat: Är en person som inte namngavs av sina föräldrar immun mot Death Note?
  • Även om personen använder alias för sin identitet, visas riktigt namn på huvudet .. du kan se avsnittet när Misa amane möter L för första gången, och hon läste namnet .. och hon skulle säga att ryuzaki är inte namnet som Ljus nämnts.

Varför skulle Gods of Death vara bekymrad över en mänsklig institution för namnregistret? Inom TV-serien och mangan går människor efter alias och de är aldrig tillräckligt bra. Och det finns två bra skäl till detta:

  1. Om du bara byter namn ändrar det namn som Shinigami-ögon skulle se ovanför dig, då minskas värdet av att ha Shinigami-ögon inom historiens sammanhang kraftigt, eftersom det inte är någon mening att försöka hitta någons riktiga namn. Om du byter namn ändras namnet som ögonen ser, skulle målet att hitta någons "riktiga" namn ändras i berättelsen till att hitta någons "nuvarande" namn. Uppenbarligen från historien var målet att hitta det "riktiga" namnet.

  2. Om du ändrade ditt namn ändrade namnet som Shinigami-ögonen såg, skulle det vara ett sätt att kringgå döden genom att skriva ditt tidigare namn i en Death Note. För att spela det säkert kan du ändra ditt namn var femte sekund. Det finns ingen regel för att ta itu med detta i "Hur man använder" -reglerna, så det följer att det inte finns något sådant kryphål för att byta namn.

Därför måste namnet du fick vid födseln vara det enda namnet som betyder något.

Från och med 2016 har det kommit en ny live action-serie och en film som hanterar denna typ av problem. Detta är förmodligen det närmaste kanoniska exemplet vi kommer att få, istället för gissningar från fans som vi var tvungna att gå med fram till nu.

In Death Note: New Generation, avsnitt 3:

Taichi Kanagawa, som mördat en ung flicka, lokaliseras av en ny Death Note-ägare och hans namn är nedskrivet i denna persons Death Note. Men Taichi dör inte under den tilldelade tiden. Det beror på att Taichi Kanagawa hade bytt namn och hans nya namn är Taichi Amazawa. När detta namn har skrivits ned dör han enligt reglerna för Death Note.

Detta svarar inte direkt på frågan, men hur man använder: XXX anger:

  1. Namnen du kommer att se med en dödsguds ögonkraft är namnen som behövs för att döda den personen. Du kommer att kunna se namnen även om personen inte är registrerad i familjeregistreringen.

Med det är det säkert att anta att du verkligen skulle se namnet som används för närvarande.