Anonim

The Martian First Look - Ares 3: Farewell (2015) - Matt Damon, Jessica Chastain Film HD

Så, Revolver, Squalls gunblade, är ett rent närstridsvapen och egentligen inte en pistol. Att trycka på avtryckaren precis innan bladet träffar målet mitt i svingen förstärker uppenbarligen skadan som detta vapen har fått.

Här är vad jag vet, och snälla korrigera mig om jag har fel:

  • Den använder patroner (troligen utan kula / projektildel) för att göra sin skada-förstärkning sak.

Och här är mina frågor:

  • Eftersom att patronerna exploderar är nyckeln till skadeförstärkningsmekanismen, skickar explosionen vibrationer till bladet, som star wars vibroblad?
  • Eller använder den den råa explosionen, som att göra mini-chockvågor för att hantera mer skada?
  • Hur som helst, tror du att det finns ett fat (med bara ett hål, eftersom Revolvers spets inte har något hål, som för kulor) inuti för att denna vibration / chockvåg ska kunna färdas till bladet?
  • Tror du att det finns ett material som är elastiskt och tillräckligt starkt för att göra denna mekanism, tror du att det skulle vara vettigt vetenskapligt?
  • Har du några fler idéer att dela?

1
  • Du kanske hittar den här frågan om Worldbuilding av intresse.

Efter att ha läst informationen på Gunblade wiki innehåller Squalls och Seifers Gunblades ett fat som går genom svärdet. När avtryckaren dras ut avger den en chockvåg som ger ytterligare skador när den slår fienden.

I Final Fantasy VIII har pistolbladen ett svärdblad med en pistolåtgärd inbyggd i fästet, fatet löper inuti bladets längd. De används mest som vanliga svärd, men att utlösa en runda skickar en chockvåg genom bladet när vapnet passerar genom en motståndare för att öka skadorna

Anledningen till denna design var att Tetsuya Nomura letade efter något för att ytterligare engagera spelarna.

Gunbladen designades av Tetsuya Nomura för Squalls vapen i Final Fantasy VIII i syfte att göra striderna mer dynamiska, spelarna behöver trycka på en knapp vid rätt tidpunkt för att få en kritisk träff och ge Squall ett ikoniskt vapen.

Att se hur detta var det första spelet i spelfranchise som använde vapensättet, är det ingen överraskning att det fanns några designfel i implementeringen.

Vidare använder senare spel i franchisen fortfarande Gunblades och de utvidgade denna vapenstil för att tillåta både skjutning och skivning

Någon form av blank runda är sannolikt att en tio gauge halvfull med pulver skulle ha en rekyl som en 12 gauge. Också allt oförbränt pulver skulle göra en explosion som den som ses i spelet, och den primer som går ut skulle ge bullret. Utan projektil = mindre rekyl och buller per gram pulver. När det gäller pulvret, förmodligen en anpassad blandning som skulle likna pyrotekniska pulver. Dessutom: allt som behövs är en styrka på tolv gauge fat och du är bra att gå. Även om rekylen skulle tvinga pistolen lätt tillbaka. Vapnet är så överbyggt att den totala rekylen skulle vara låg, eftersom den är många gånger tyngre än till och med den mest överbyggda 12 gauge. Tyngre vapenram = mindre rekyl.