Anonim

SMBX - Iggy Koopa Battles

Föreställningar som Getter Robo eller Zambot har fordon som (lätt transformeras) och bildar en jätte superrobot. Vilken var den första anime eller manga som använde den kombinerande taktiken och fanns det en inspiration för detta?

2
  • Jag såg konceptet först i Power Rangers, men det är ingen anime :).
  • @MadaraUchiha Jag tror att mycket av konceptet är nära förknippat med sentai-genren, för det var stor tv på 70- och 80-talets Japan, när Go Nagai producerade mycket av vad som skulle vara jätterobotar, och några av hans verk passar (t.ex. Getter), så det införlivades.

Mest sannolikt var det Getter Robo som först dök upp 1974. Berättelsen säger att Go Nagai kom på den nya idén att maskinerna skulle kombineras för att göra en enda gigantisk robot. Han meddelade denna idé till sin vän och andra mangaka Ken Ishikawa, som fortsatte med att skapa Getter Robo-serien (varför Nagai ofta krediteras som en medskapare, om inte enda skapare).

Å andra sidan sändes Himitsu Sentai Gorenger (den första Super Sentai-showen) 1975 och hade inga gigantiska robotar, kombinerade eller på annat sätt.