Anonim

BESTÄMNING: coronavirus hindrar henne inte

Som vi vet kan vi undvika Sharingan-baserad genjutsu bara genom att undvika ögonkontakt. Kan vi inte undvika oändlig Tsukuyomi bara genom att inte titta på månen?

Den oändliga Tsukuyomi använder månen för att spegla användarens Rinne-Sharingan. Sharingan-baserad genjutsu kan undvikas genom att undvika ögonkontakt, ja. Men inte allt. Men det oändliga Tsukuyomis arbete skiljer sig från den normala Sharingan genjutsu. Användarens öga reflekteras på månens yta. Och sedan månen lyser eller tänds.

Från wiki-artikeln Infinite Tsukuyomi:

Denna teknik kan också reflekteras från månen, när tekniken aktiveras, lyser upp från månens öga hela planeten, gör den ljus som dag och gör det omöjligt att fly. Alla levande saker badas i dess genomträngande ljus och omedelbart placeras under genjutsu.

Kommer du ihåg den del där Sasuke sätter upp Susanoo för att skydda laget från det ljus som produceras av den oändliga Tsukuyomi-månen? Det berodde på att den oändliga Tsukuyomi aktiveras när ljuset faller på individen. Susanoo blockerade inkommande ljusstrålar och förhindrade genjutsu. I det ögonblick som ljuset tränger igenom kroppen faller personen under genjutsu. Så, för att undvika den oändliga Tsukuyomi, måste personen undvika det ljus som ges av månen. Det är därför de andra inte kunde komma undan det. Att inte titta på månen hjälper inte eftersom det är ljuset som inducerar genjutsu och inte månens yta.

1
  • var sägs det att reflektionens ljus börjar genutsu? några fakta?