Anonim

I avsnitt 31 av Yowamushi Pedal får vi se en skärm som ger sluttiderna för de fem bästa finisharna på dag 1 i Interhigh:

Den femte raden på skärmen ger Imaizumis tid som "+1,55". Det betyder "1,55 sekunder efter första plats", eller hur? Det vore inte meningsfullt om det var "1 minut och 55 sekunder efter första plats", med tanke på hur nära bakom förstaplaceringarna han och Arakita åkte.

Så i avsnitt 32, medan de väntar vid startlinjen för att börja dag 2 i Interhigh (runt 17:10 i avsnittet), berättar Tadokoro för Onoda att Imaizumi kommer att börja 1 minut och 50 sekunder efter första platsens första plats . (Detta är inte ett textningsfel. Tadokoro säger = "1 minut och 50 sekunder senare".)

Baserat på Tadokoros förklaring av hur Interhigh fungerar, hade jag förväntat mig att Imaizumis start skulle vara bara 1,55 sekunder försenad. Varför var tidsfördröjningen faktiskt 1 minut och 50 sekunder istället? (Även om jag misstolkade läsningen på skärmen borde den fortfarande vara 1:55, inte 1:50.)