Anonim

Hypno's Lullaby

I Pokémon-spelet, särskilt i den äldre versionen Red and Green, finns det några nyheter (eller rykten) om att tonen som används i Lavender Town orsakade ett syndrom (kallat Lavender Town Syndrome) där barn som spelade det och hörde tonen blir sjuka och värst, så småningom begått självmord. Tillfälligt (eller kanske inte) kan du hitta Pokémon Tower i Lavender Town, där du kan jaga spöke Pokémon.

Hur sant är det här och har det någon betydelse för anime-Pokémon eller nämndes det någonsin i själva anime?

4
  • 6 Det är första gången jag hör någonsin om det.
  • Jag hörde talas om det den 22 februari 2013 från en vän. LOL XD
  • Det är en urban legend killar. Och om det var riktigt skulle inte alla påverkas.
  • det är fortfarande väldigt läskigt ... och jag rekommenderar det inte till människor som är lätt rädda

Nej, Lavender Town Syndrome (LTS) är inte riktigt. Det är en urban legend. Tyvärr älskar internet sig själv en bra urban legend, och det kan vara mycket svårt att bestämma sanningen från fiktion (speciellt för ett evenemang från 1996). Detta fenomen nämndes aldrig på själva anime och blev inte riktigt känd förrän någon gång runt 2010.

Vad hände egentligen?

Den ursprungliga Lavender Town-temamusiken var en MIDI som kördes på två kanaler (detta kallas a binaural så att barn som bär hörlurar hör en sak ur det ena örat och det andra ur det andra. De två skulle teoretiskt kombineras i hjärnan för att bilda ett unikt ljud. På samma sätt som temat flera kanaler sprang tillsammans fick många barn i intervallet 7-12 migrän.

Det fanns dock inte massmord om detta. Wikipedia citerar inga ovanliga självmord på 1990-talet (förutom en ökning av vuxna på grund av ekonomisk lågkonjunktur).

De verkliga konsekvenserna av musiken är inte bra inspelade. En källa som jag hittade uppgav att många barn drabbades av anfall och att två var på sjukhus. En annan sa att det fanns fyra dödsfall från barn som föll eller fick bröstsmärtor från huvudvärkens intensitet. Men det finns inga bevis eller rapporter om en massiv ökning av självmord hos barn till följd av denna händelse, och det finns inte heller några väsentliga bevis för dessa andra rapporter.

1997 orsakade ett avsnitt av Pokémon-anime (YouTube) många anfall som drivte elden, men dessa två händelser är inte att förväxla.

I den amerikanska versionen ändrades MIDI till en ton (jag tror att jag använder crossfeed eller kanske dithering), och ljudet tämdes något.

MIDI-frekvensen

En myt ((1) (2) (3)) startades att det fanns ett påskägg i MIDI-filen så att frekvensspåret är i form av ett spöke såväl som Unowns som stavar orden "Lämna nu". Men Unown sågs inte förrän 1999. Jag drog också den ursprungliga Shion Town (japanska namnet) temasången, som bara är 6:22 lång, och bekräftade att det inte finns någon konstig spökeavvikelse i frekvensgrafen:

Sammanfattning

För att sammanfatta: Lavenderstads syndrom var inte en riktig sak och ledde inte till massmord. Det är dock sant att den binaurala hörlurseffekten av originalmusiken (innan den ändrades för EU- och NA-versionerna) kan orsaka huvudvärk och eventuellt andra problem.

7
  • 5 Jag trodde det också. Eftersom jag spelade den ursprungliga röda och gröna versionen tidigare när jag var ung med hörlurar men jag lever fortfarande idag. Jag blev nyfiken eftersom jag aldrig har hört talas om ett sådant rykte förrän en vän till mig delade det till mig och jag ville få bekräftelse. Tack så mycket! Detta är väldigt informativt. :)
  • 1 @xjshiya Glad att det nöjde dig! Och ännu mer glad att du överlevde temamusiken så att du kunde fråga det! : D
  • 2 Jag minns inte ens att jag har haft huvudvärk eller kramper tidigare. Kanske för att jag sällan använde hörlurarna eller musiken för att jag sparade batteriet. LOL XD
  • 2 Den musiken ger mig fortfarande kryp när jag hör den.
  • 2 @Tacroy En del av det kommer från det tredje svaret på denna sida, resten kommer från andra forum som det här, liksom Wikipedia-sidan om binaurala effekter (i allmänhet). Som jag sa är det inte bra registrerat, så ingen av källorna bör nämnas som exakta.