Anonim

Ultra Instinct Kaioken Goku är född efter Dragon Ball Super !!! (Hindi)

I Dragon Ball Super nämns att endast en Gud kan känna andra gudar. Detta är sant, North Kai och Supreme Kai (er) kunde känna Lord Beerus rörelser, men Goku var det inte.

Hur är det då möjligt för Goku att känna av North Kai och Supreme Kai (er)?

4
  • Vad är en specifik instans där han känner någon av dem?
  • Goku använder sin omedelbara överföring till planeten i norra Kai. För att kunna använda den måste han känna någon på sin målplats. (Exempel: Goku VS Cell)
  • @zibadawatimmy Goku använder också sin Instant Transmission för att nå North Kai i DBZ avsnitt 172 - "A New Guardian."
  • I dubben letade han efter North Kais planet, inte North Kai. Så kanske han letade efter Bubbles och Gregory (vars Ki-signaturer han borde ha varit bekant med).

Enligt Dragon Ball Wikia är det två olika saker att vara en Gud (gudomlig varelse / icke dödlig) och att ha godly Ki. Goku och Vegeta är vanliga dödliga men de kan fortfarande utnyttja God-Ki på grund av träning med Whis.

Gå vidare till din andra fråga. Som jag förklarade ovan kan God-Ki fås genom träning. För närvarande har Goku och Vegeta både ki (Normal ki och God-ki). Det är helt beroende av karaktärerna att använda, om Goku bestämmer sig för att bara använda god-ki så skulle hans vänner som Krillin aldrig kunna känna av hans makt (ki). Han använder båda formerna av ki. Även Supreme Kai har båda ki, det är anledningen till att Goku kunde känna honom. Som bevis kan du besöka Dragon Ball Wikia: http://dragonball.wikia.com/wiki/Ki#Deities.

Det står:

Gudar använder en sällsynt form av ki, känd som God Ki ( , Kami no Ki), som refereras till så tidigt som Majin Buu Saga, men helt introducerades i filmen Dragon Ball Z: Battle av gudar. Det har visat sig att det ligger långt över den normala användningen av ki. Trots denna typ av energi som bor specifikt inom gudar och andra gudar på hög nivå kan gud ki erhållas av dödliga på olika sätt, inklusive speciella ritualer som förmedlas genom legender och mycket intensiv träning under övervakning av en ängel.

Godly ki är en kraftfullare version av ki. Som man såg under förstörelsens gud Beerus Saga kan Goku inte vara i nivå med Beerus förrän han absorberar kraften från Super Saiyan Gud. Goku kan kort slåss på samma nivå efter att ha tappat sin Super Saiyan-gudform när hans sinne justerades till Beerus nivå av kraft och hastighet. Det antyds dock att det har varit en tillfällig instans. Efter att Goku och Vegeta tränat med Whis kan de använda gudkraften i sin bas- och Super Saiyan-form, vilket gör transformationerna mer kraftfulla efter behag.

Förstörelsens Gud Beerus, hans mentor Whis, deras syskon och Saiyans som erhåller kraften från en gud kan använda denna form av ki, som alla överträffar nästan alla andra. De högsta Kaisna har också både normala ki och gudomliga ki eftersom de är "skapelsens gudar", motsatsen till förstörelsens gudar, och både Kibito Kai och Old Kai kan också känna Beerus. Det antyds att eftersom de besitter både normala och gudomliga ki, saknar de styrkan hos dem med rent gudfruktigt ki. Kibito verkar också ha gudomliga ki, eftersom Dabura säger att varken hans eller östra Högsta Kais energi kan användas för att frigöra Majin Buu från den förseglade bollen. [6]

Flera varelser som inte äger gudomliga ki kan känna av det: Dende har förmågan att känna gudomliga ki på grund av det faktum att han är Guardian of Earth (vilket skulle innebära att Kami och de andra Guardians of Earth också har förmågan att känna det också när de innehade positionen) och kan känna Beerus ki. [7] Efter att ha kraftigt drivit upp till gudarnas nivå har både Goku och Vegeta också förmågan att känna gudomliga ki. Objekt som scouters kan inte skanna effektnivån för en användare av gudaktiga ki. I Dragon Ball Super får Frieza förmågan att känna gudomlig ki efter sin fyra månaders träning eftersom han kan känna Super Saiyan Blue Goku's ki och känner att den är mindre kraftfull än den normala ki i hans Golden Frieza-form, vissa varelser med kraft eller styrka som överträffade Super Saiyan Gud (som Future Trunks 'kraftökning efter hans omvandling till Super Saiyan Rage, och Friezas klanmedlemmars kraft ökar efter att ha uppnått sina gyllene former) kan känna gudomliga ki.

På grund av att Goku-kroppen har tagits över av den högsta Kai-lärlingen i Universe 10, Zamasu, och sedan graverat Goku's stridskraft i sin egen, har Goku Black gudfärdiga ki. Varje gång Black förvandlas till sin Super Saiyan Ros -form täcker han sig med Godly ki.

Saiyaner kan inte känna en Guds Ki. Eftersom King Kai inte kvalificerar sig kan Goku känna av honom.

Ki sense

Vad som inte är meningsfullt för mig är varför Goku inte bara blir SSJ Blue och försöker känna av Ki of the Gods som han är medveten om.

2
  • Var stod det att kontrollen av Gud Ki tillät Goku att känna Gud Ki?
  • Det angavs inte, jag ger bara min egen personliga syn på hur det ska vara. Jag vet faktiskt inte om gudarna kan känna en från avstånd av den storleken.