Anonim

Gogeta Blue vs Jiren

Vissa säger att Jiren är starkare än Broly, medan andra säger att Broly är starkare än Jiren. Vanligtvis är nästa fiende starkare i Dragon Ball. Detta mönster ändrades dock i Dragon Ball Super eftersom Beerus är starkare än de flesta antagonister som kom efter. Så vem är starkare av de två?

Dragon ball följer i allmänhet ett mönster där antagonisten tenderar att vara> än eller runt huvudpersonens nivå. Om du går tillbaka till Dragon Ball Z, Super Buu är starkare än Kid Buu och Buuhan och Butenks är mycket starkare än Super Buu. Kid Buu var dock den sista antagonisten.

Antagonistens makt justeras i allmänhet för att vara jämförbar med huvudpersonen de kämpar för. Eftersom Ultimate Gohan är starkare än Super Saiyan 3 Goku, fick de honom att kämpa Super Buu. Samma sak gäller Vegito, som kämpade mot Buu den starkaste iterationen. Precis som du sa, trots att Beerus var starkare än resten av antagonisterna efter, använde de större makt mot Goku och co.

Men efter att ha sett filmen tror jag personligen att det finns tillräcklig anledning att tro det Jiren kan vara starkare (åtminstone versionen av honom där han släpper sin vilande kraft). Det finns flera anledningar till att jag tror att detta är sant:

  • Turneringen av kraft lägger tonvikten på det faktum att Goku överträffar gudarna och lyckas övervinna Jiren. Detta betonades ständigt under turneringens gång medan han var Master UI. Jiren kunde gå tå till tå med denna iteration av Goku och också komma ut på toppen när det gäller rå kraft. När släpvagnarna och den första sammanfattningen av filmen först kom ut, uppgavs att Goku nästan nådde en Guds nivå och Vegeta höll på att komma ihåg (Detta är vettigt med tanke på att det fastställdes i slutet av DBS att Goku gör inte har tillgång till Ultra Instinct längre).
  • Broly som Super Saiyan var utan tvekan starkare än Super Saiyan Blue Goku och Vegeta. Men det finns inte en tillräckligt lång kamp för att bestämma den exakta skillnaden. Goku och Vegeta skulle definitivt ha blivit starkare jämfört med T.O.P. De använde emellertid former 20 gånger starkare mot Jiren som inte var nära full makt när de kämpade mot dessa två. Golden Frieza lyckades också hålla mot en upprörd Broly som ville döda. Han varade knappt en sekund mot Jiren som tog ut honom med en bländning och ett enda slag
  • I maktens turnering antyddes det mer eller mindre att det enda sättet att besegra Jiren var att Goku skulle bemästra Ultra Instinct. Om Goku och Vegeta kunde ha besegrat Jiren med fusion skulle det bryta hela plottet och hela kampen mot Jiren skulle inte vara vettigt. Detta beror på att Vegeta hade absolut inga problem att arbeta med Goku och göra allt för att vinna. Det uppgavs att Fusion var tillåtet och de såg båda en potara smälta en karaktär för ett tag sedan. Inte ens Whis eller någon som uppgav att Goku och Vegeta skulle kunna vinna denna kamp smält. Så jag tror att Jiren vid den tiden var starkare än Vegito, därav Gogeta (definitivt när han släpper sin vilande kraft). SSJ Broly hade en nackdel mot SSJ Gogeta. LSSJ Broly kunde knappt hålla sig mot SSJB Gogeta.
  • Slutligen, i slutet av filmen, jämför Goku Brolys makt med Beerus. Men Goku och Vegeta nämnde att Jiren var den starkaste de någonsin mötte när de kämpade mot honom, vilket antydde att Jiren var> Beerus. (Goku säger att en undertryckt Jirens slag var den starkaste han någonsin har mött, Vegeta säger att han inte har känt en nivå av energi så här tidigare). V-Jump-tidningen hade en artikel där Beerus kommenterade att Goku har överträffat honom efter att ha uppnått UI, vilket du kan se här.
  • I Battle of Gods arc sägs SSJG Goku vara starkare än Vegito. Om du jämför skillnaden mellan SSJ3 och SSJG är effekten verkligen betydande. Skillnaden i makt är dock mycket mindre om man jämför SSJB + Kaioken * 20 med UI Omen, skillnaden i makt är mycket mer signifikant och Mastered Ultra Instinct är betydligt starkare än de två. Eftersom potara-multiplikatorn är fixad tror jag att MUI Goku fortfarande skulle vara starkare

Sammanfattningsvis säger nästa båge av mangan att Goku fortfarande försökte behärska användargränssnittet när han berättar för Vegeta att han inte har kunnat utnyttja omvandlingen ens en gång efter maktturneringen. Så om serien skulle återupptas kan Goku troligen utnyttja denna form mot en starkare antagonist som även Jiren och Broly. Det finns reklammaterial när det gäller Brolys styrka som hävdar hur han är en av de starkaste och de säger att hans förstörelsesnivå kan vara större än en förstörelsens Gud. Källan till detta kan ses här. Det finns dock ingen legitim giltig källa som indikerar att Broly är starkare än Jiren. DBS gjorde något nytt i serien genom att Goku uppnådde två omvandlingar i en båge och i slutet av bågen inte kunde utnyttja den längre. Jag tror att detta på egen hand är tillräckligt bevis för hur Over Powered denna iteration av Goku är och varför handlingen bestämde sig för att ta bort denna omvandling innan man tog karaktärer ännu starkare. Dessutom är Whis träning främst inriktad på att få dem att uppnå formen. Om Goku uppnådde det skulle han tekniskt ha slutfört Whis träning vilket nödvändigtvis inte är fallet baserat på filmens början.

1
  • Var såg du filmen? :) Ingen film i mitt land kommer att spela den

Det finns inga avgörande bevis enligt min mening men jag tror att det är Jiren på grund av detta, Broly-filmen äger sig uppenbarligen strax efter maktturneringen, och Freezer kunde motstå att bli slagen av Broly i 1 timme, när i turneringen av kraft Frys skadades allvarligt av Toppo, som är minst två nivåer bakom Jiren full effekt (Toppo är svagare än Jiren använder inte full effekt).

Bortsett från det tror Goku att Broly "kan vara starkare än Beerus" vilket enligt min mening betyder att han är nära Beerus makt (eftersom Goku inte är säker) när Jiren sägs vara starkare än gudar för förstörelser, när Jiren nästan var en match för Goku behärskade ultrainstinkt (ett tillstånd som alla destruktionsgudar nästan lovade, de står upp när Goku förvandlas som ett tecken på respekt eller beundran, som att erkänna att det var en stat som var överlägsen dem, Beerus var tvungen att fråga Wiss om Gokos makt för det gick bortom hans förståelse, Beerus svettade till Goku Ultra Instinct Omen vilket nästan var en matchning för Jiren som inte var i full makt och de andra destruktionsgudarna blev förvånade etc.)

Så småningom kunde vi få ett svar i några av Dragon Ball Heroes-versionerna som inte skulle vara ett svar för det kanoniska universum, men ett svar för en av Dragon Ball-versionerna.