Anonim

Mace vill använda den mörka sidan för att slå ut en kille - Star Wars Explained

De är förmodligen någon form av magisk supermat, eller hur? Inte som en del läkemedel, eftersom de inte kan bota sjukdomar eller läka över sår. Det är som om de laddar kroppens naturliga läkning eller något. Men med tanke på att de också säger att de kan upprätthålla någon för en svag, om vi antar att magin inte bara är att upprätthålla en kropp, utan att magiskt producera alla nödvändiga näringsämnen för att den ska upprätthålla sig så länge på något sätt, då kunde en Senzu Bean bota undernäring och återställa kroppen till hur den skulle se ut normalt?

Senzu Beans används främst för att fylla på fysisk hälsa och energi direkt.

  • Men under android-sagan kunde senzubönan läka honom trots att Dr. Gero bokstavligen slet isär hans torso.
  • I framtida Trunks-tidslinje antyddes det också att Future Gohan inte skulle ha tappat sin hand om han själv hade ätit Senzu Bean istället för att ge den till Trunks.
  • Till och med i den senaste turneringen av Power Arc hade Vegeta ett svart öga efter sin kamp med Jiren som omedelbart botades efter att ha tagit en Senzu Bean efter att ha eliminerats.

När det gäller den första delen av din fråga,

  • Det är inte ett "All-Cure-läkemedel". Det stod i Android Saga att Goku hade dött på grund av att ha ett hjärtvirus och att det inte fanns något botemedel tillgängligt vid den tidpunkten. Så det innebär att Senzu Bean definitivt inte är ett botemedel mot allt.

När det gäller den andra delen av din fråga,

  • Jag tror att Senzu Beans inte nödvändigtvis skulle bota undernäring eller per-say göra en person frisk. Det skulle bara återställa personen till det exakta tillståndet han var i innan han fick några skador.
  • Detta svar är mycket svårt att avgöra med tanke på det faktum att dessa Senzu-bönor huvudsakligen konsumeras av kämpar som alla är fysiskt lämpliga och helst följer god näring. Samtidigt skulle reglerna för undernäring som tillämpas på människor vara väsentligt annorlunda jämfört med andra raser som Saiyans (eftersom de producerar en enorm mängd energi och i sin tur har en enorm aptit, och vi ser Goku och Vegeta gris ute på mat och är fortfarande relativt friska).
  • Därför är den person som jag vill överväga under de nämnda omständigheterna Yajirobe. Yajirobe är definitivt mycket ohälsosammare jämfört med resten av Z-Fights och har överflödigt kroppsfett. Så idealt, om en Senzu-böna kan återställa en Mall Nourished Body till sitt normala tillstånd, skulle den kunna återställa Yajirobe till ett hälsosammare tillstånd, vilket helt klart inte händer.

Då är sannolikheten att hitta en person i Dragon Ball Universe som lider av undernäring ganska låg med tanke på det uppenbara temat / inställningen för showen. Så man kan inte ange ett definitivt svar med avseende på detsamma.

1
  • Ett väl genomtänkt svar, Gary. Jag försökte själv hitta något slags fall i DB, Z och Super som på något sätt kunde ha relaterat till detta utan lycka. Jag antar att tänka på det som magiskt att återställa kroppen till hur den är utan skada skulle inte hjälpa i alla fall med tanke på att nämnda skador inte måste läka över helt, som Tien och sådana med ärr som finns kvar efter läkning via Senzu Beans. Jag frågade mest med hänvisning till min egen situation i en berättelse. Det var ganska mycket rent att avgöra om Senzus skulle vara tillgängliga vid den tiden eller inte, och då visade det sig vara riktigt intressant.