Anonim

VARFÖR läcker båten? - Säsong 2 avsnitt 1

I AoT, de använde båtar i kanaler för att få merparten av kvinnor och barn från Shiganshina till Trost. Så varför använde inte Survey Corps bara båtar för att komma mellan de två distrikten, istället för att åka ut och riskera döden?

Enligt vad jag kan se från googla det finns det kanaler som går från ytterväggarna hela vägen till de innersta väggarna från alla fyra hamnstäderna.

Välkommen till Stack exchange Xantosh. Portarna som skyddar floden från titanerna rör sig inte upp. Så för att få en båt över muren måste de ta med allt trä och annat byggmaterial över / genom porten och sedan fortsätta bygga båten samtidigt som de försvarar den mot titanerna. Det är lättare att bara ta hästar, och när de väl kommit förbi en viss punkt skulle de inte kunna gå vidare på grund av en blockering i floden som de inte visste om. Om en eller flera titaner kom in i floden skulle det vara ett problem eftersom de bara skulle kunna vända tillbaka. Kan du föreställa dig att detta händer om några titaner var bakom båten? Från det vi har sett finns det knappast några ankarpunkter bredvid floden. på hästar kan de enkelt rida runt till bakgripet, attackera och en död titan för tabell 6.