Anonim

Maroon 5 - Minnen || Adam Levine (Aljomar Acoustic Cover)

Låt oss säga att jag hade en Death Note. Om jag skrev någons namn i boken och sedan skrev detaljer om döden, kan en person stoppa dödsorsaken och den faktiska döden helt eller kommer döden fortfarande att vidta åtgärder, men på ett annat sätt?

1
  • Vad menar du med att en individ kan stoppa döden? Hur skulle de göra det?

Reglerna för Death Note är ganska tydliga:

Hur man använder: XI

[…]

Som du ser ovan kan tid och dödsförhållanden ändras, men när offrets namn har skrivits kan individens död aldrig undvikas.

Detta är naturligtvis så länge du tänkte på offrets ansikte när du skrev namnet. Om du nu antar att du bara kan ändra detaljerna om döden till något omöjligt, tyvärr:

Hur man använder: LV

[…]

I det tillfälle där dödsorsaken är möjlig men situationen inte är det, kommer endast dödsorsaken att träda i kraft för det offret. Om både orsaken och situationen är omöjliga kommer det offret att dö av hjärtinfarkt. [betoning min].

Så igen, allt du får är en hjärtinfarkt. Offret kommer att dö.

Tl; dr: Tänk innan du skriver.

1
  • Om du kan ändra tid och villkor, kan du inte göra det du skrev tidigare och ersätta det med I t + 50 år, dör av hjärtinfarkt.

Regel XV anger att

När samma namn är skrivet på mer än två Death Notes kommer anteckningen som först fylldes i att träda i kraft, oavsett dödstid.

Om skrivning av samma namn på mer än två Death Notes slutförs inom 0,06 sekunder anses det vara samtidigt; Death Death kommer inte att träda i kraft och den skriftliga individen kommer inte att dö.

Så om en individ är det mycket mycket snabbt kan han rädda en annan från att dödas av Death Note (om du har två andra Death Notes); detta kan hända som en mycket osannolikt sammanfall. Men denna regel säger att "skriva samma namn (...) är klar inom 0,06 sekunder ", så för att rädda ett nytt liv måste du skriva namnet i de andra två (eller fler) Death Notes snart efter att namnet skrevs, och så innan orsakerna till döden.

Så det är en uppgift för Blixten... eller kanske för Cyborg 009 eftersom detta är Anime & Manga Stack Exchange.

Det är inte möjligt att stoppa personen som dör av den skriftliga orsaken. Death Death har ingen bestämmelse för att undvika döden förrän och om inte författaren inte har personens ansikte i åtanke när han skriver sitt namn.

Referens: http://deathnote.wikia.com/wiki/Rules_of_the_Death_Note

I det tillfälle där dödsorsaken är möjlig men situationen inte är det, kommer endast dödsorsaken att träda i kraft för det offret. Om både orsaken och situationen är omöjliga kommer det offret att dö av hjärtinfarkt. (Death of Death-reglerna. Hur man använder: LV)

Så, hypotetiskt sett, om en individs namn skrevs i DeathNote och de kunde åstadkomma händelser som skulle göra situationen för deras död omöjliga, kommer de fortfarande att vara mottagliga för dödsorsaken.

i alla fall, det finns inga regler som specificerar vad som skulle hända med offret för att de kunde förhindra dödsorsaken (vara att om orsaken "sköt genom hjärtat" och offret låste sig själv i isolering till exempel). Men om man vet hur DeathNote-reglerna går normalt skulle offret förmodligen bara dö av en hjärtinfarkt.

Wikia innehåller en fullständig lista över alla regler angående användningen av en DeathNote.

2
  • Re ditt andra stycke: Ja det finns. Det är i samma regel. Om situationen och orsaken är omöjliga är Death Note som standard en hjärtinfarkt. Spara hjärtlösa robotar, en hjärtattack är aldrig omöjlig.
  • @Jan Jag såg att resultatet av att både orsaken och situationen var omöjlig var en hjärtinfarkt, men jag såg ingenting om bara orsaken var omöjlig, som om du skrev skott som orsak men de var omgiven av metallväggar.