Anonim

VOA-nyheter för fredagen den 26 oktober 2018

De rusade slutet, och det har för många plothål. De lämnar slutet utan någon förklaring, och det finns karaktärer som aldrig avslöjade sin identitet.

Det är ganska populärt utanför Japan (jag vet inte om mangan väl mottas av fansen i Japan eller inte). Gav de något officiellt uttalande om detta rusade slut?

Ganska plötsligt tillkännagavs att Cage of Eden inte längre skulle serienummeras:

2013: s kombinerade fjärde / femte nummer av Kodansha's Weekly Sh nen Magazine tillkännager på onsdagen att Yoshinobu Yamada avslutar sin Cage of Eden (Eden no Ori) mangaserie i ytterligare tre kapitel. Om Yamada inte tar en paus slutar mangan i den 8: e utgåvan den 23 januari.

Anime News Network

Jag kan inte hitta ett definitivt skäl till varför serien var slutade när det var, men det allmänna samförståndet på webben verkar vara att en minskning av försäljningen ledde till att förlagen Kodansha stoppade produktionen:

"Tyvärr avbröts mangan av utgivaren och inte författarens fel. Han fick minst en månad för att avsluta sin berättelse."
Källa

"Serien dödades av så författaren var tvungen att avsluta den inom ett visst kapitel, därav det löjliga rusningsslutet."
Källa

"Slutet var hemskt eftersom mangan blev avbruten och författaren var tvungen att avsluta berättelsen i några kapitel."
Källa

"Nej, det är inte särskilt populärt. Den sista volymen som såldes sålde 40 000 exemplar, som bara placerade den på nummer 23 i mangakartorna och den tappade sedan bland topp 50 veckan efter."
Källa

I vilket fall som helst beror anledningen till det helt rusade slutet definitivt på seriens avbokning.

1
  • 2 Detta är faktiskt ganska vanligt i Japan; för att en serie ska överleva länge måste den klara sig bra på läsarundersökningarna som ingår i tidningarna, och tankoubon måste sälja bra. Liksom de flesta kreativa branscher överstiger det stora utbudet av mangaskapare efterfrågan på deras arbete, och att skriva ut manga är dyrt, så förlag har inget incitament att fortsätta att slösa bort sidor i en serie som läsarna inte älskar; Det är ett bättre affärssteg att släppa serien och riskera en ny, från de många tillgängliga alternativen.