Anonim

3 fantastiska skrivtips som ingen någonsin pratar om

De ses alltid i en åtgärdssekvens. Varför ritar mangaka den här typen av linjer och vad betyder de?

Termen du letar efter är (generellt) "hastighetslinjer". Inte överraskande är de vanligtvis som en visuell indikator på att något är snabbt.

Terminologin är dock lite dumt - de horisontella linjerna med fast bredd i din första bild används tydligt för olika ändamål än de försvinnande punktorienterade linjerna med variabel bredd i din andra bild och hinkar dem alla som "hastighet linjer "är lite felaktig.

Som det visar sig har japanska bättre terminologi för dessa linjer. Det finns en bredare term "effektlinjer" som omfattar både "hastighetslinjer" (din första bild) och "fokuslinjer" (din andra bild) samt några andra sällsynta linjer.Detta är ett mer lämpligt val av ord, enligt min mening: "fokuslinjerna", till skillnad från linjerna i din första bild, används för att dra fokus till vad som helst "vid" punktens försvinnande punkt.

(Det här visuella språket verkar ganska intuitivt och universellt för mig, så jag är lite förvånad över att du hade den här frågan - inte att det är något fel med det.)

Den översta ritningen visar när en karaktär rör sig snabbt (som att springa eller slå något med kraft) Linjerna visar riktningen rörelsen sker. Den nedre ritningen visar att detta är en mycket viktig information eller att karaktären är i ett intensivt tillstånd av känslor: som om karaktären får reda på att hans / hennes vän är en massmördare.

Den vänstra ritningen ser ut som den visar något som händer i hastighet, till exempel om du skulle sätta en karaktär där framför de horisontella linjerna, skulle du få intrycket att den karaktären rör sig i hastighet, t.ex. som att springa.

Den till höger har effekten att läsaren fokuserar på en viss aspekt av det teckningsfältet, och dess användning kan variera enormt. Det kan också användas för att avslöja något överraskande genom att placera ett objekt / karaktär mellan de spännande linjerna.