Anonim

Pokemon GO - Cubone utvecklas till Marowak

Det är ganska allmänt känt att Cubone använder skallen på sin avlidne mamma. Men hur dör mamman? Dödar Cubone sin mamma vid födseln, eller dör de bara efter förlossningen?

2
  • Jag hade intrycket av att det dödades av Team Rocket.
  • Jag har alltid trott att han var så född ...

Kan inte säga säkert men om Cubones dödar sina mödrar vid födseln skulle jag tro att det inte är avsiktligt - åtminstone från den sorgliga tonen i dess Pokédex-poster.

  • Bär alltid skallen av sin avlidne mamma på huvudet och visar aldrig sitt ansikte. Det gråter sorgligt i månskenet.

  • Det sörjer för mamman som det aldrig kommer att se igen. När hon ser en liknelse av sin mor i fullmånen gråter den.

  • När den tänker på sin döda mamma gråter den.

Källa: Bulbapedia - Cubone

Det här inlägget verkar ha mest detaljer om moderns död, men jag tycker inte att det är särskilt tydligt (Generation I):

Det förlorade sin mamma efter dess födelse. Den bär sin mors skalle och avslöjar aldrig sitt sanna ansikte.

0

En teori är att Pokedex-poster mest baseras på folklore som tränare har samlat genom åren. Vilket skulle stå för många poster som verkar överdrivna. Till exempel:

Shedinja: Shedinjas hårda kropp rör sig inte - inte ens en ryckning. Faktum är att dess kropp bara är ett ihåligt skal. Man tror att denna Pokémon kommer att stjäla andan hos alla som kikar in i dess ihåliga kropp från ryggen.

Pokémon Arceus sägs ha dykt upp från ett ägg på en plats där det inte fanns något och formade sedan världen.

De senare serierna verkar specificera information som inte är faktiskt eller bevisat mer tillförlitligt än den tidigare serien.

Så potentiellt är informationen om Cubone som bär sin moderskalle inget annat än ett rykte.

Med stöd av denna teori dör inte någon Cubone som producerar ett ägg i daghem i videospel efteråt.

1
  • 1 Hur fantastiskt skulle det vara om det gjorde det? : P

Det finns en fanteori som passar din fråga men är naturligtvis en teori. Cubone är barn till en Kangaskhan vars mor dog men den har inte åldrats nog för att bli en Kangaskhan. Moderns skalle är därför passande eftersom Pokémon bara skulle visas om mamman var död. Det enda sättet att förklara hur en art kan existera om varje födelse ger 1 barn med 100% dödlighet för modern är att säga att det inte egentligen är en annan art utan en speciell utveckling som sker under några mycket deprimerande omständigheter.

Det finns flera livskraftiga motargument till denna teori baserat på färgskillnader, avel och utveckling. Denna teori fungerade bara riktigt under generation 1-spelen, men det var svaret som jag tyckte var mest trovärdigt och slående på den tiden.

1
  • För att besvara frågan bättre skulle detta innebära att kubonen verkar sörja sin mor om någon bara om hon dör medan han / hon fortfarande är barn. Det skulle därför inte finnas någon anledning för den unga Kangaskhan att ha dödat den äldre. Döden skulle bero på alla tänkbara orsaker som kan döda en pokemon.

Jag vet att det är ganska sent, men i Pokemon Origins: File 2, berättelserna i Lavender Tower och berättade om Marowak, Cubones mor, dödades av Team Rocket när hon skyddade Cubone från teamraket.

Hon förklarar Cubones berättelse för Red: En trio av Team Rocket Grunts pochade Pokemon nära staden och fångade en Mankey, en Raticate, en Sandshrew och en Sandslash. En grunt märkte att Cubone försökte springa iväg, och de andra nettade nästan det i hopp om att sälja det till ett högt pris; emellertid tacklade en okänd Pokémon dem för att skydda den. Pokemon visade sig snart vara Cubones mor, en Marowak, som ber sitt barn att springa. Cubone var först tveksam men sprang snart. En av Grunts, upprörd av Marowaks ingripande, drog ut en stunpinne och slog henne ihjäl. Den föräldralösa kubonen hittades av Fuji och fick ett kärleksfullt hem.