Anonim

Monica - Allt för mig

Efter ett tag från att titta på GITS: S.A.C. 2: a GIG och enligt Stand Alone Complex som definierats under olika termer av den franska filosofen Jean Baudrillard i idén om Stand Alone Complex är en kopia av en originalkopia:

Simulering, hävdar Baudrillard, är det aktuella steget i simulacrum: allt består av referenser utan referenser, en hyperrealitet. Historiskt framsteg från renässansen, där det dominerande simulacrumet var i form av förfalskade mest människor eller föremål som verkar stå för en riktig referent (till exempel kungligheter, adel, helighet etc.) som inte existerar, med andra ord, i en andas anspråk, genom att sprida andra att en person eller en sak inte egentligen "har det" till den industriella revolutionen, där den dominerande simulacrum är produkten, serien, som kan förökas på en oändlig produktionslinje; och slutligen till nuvarande tider, där det dominerande simulacrumet är modellen, som till sin natur redan står för oändlig reproducerbarhet och i sig redan är reproducerad.

Gör detta inte begreppet Stand Alone Complex till en egen kopia av ett tidigare verk?

4
  • 5 wat ...........?
  • Jag redigerade det för att göra lite mer vettigt @ShotgunNinja - Jag lämnade mina personliga anteckningar som inte riktigt hör hemma där.
  • @Neko_Kun frågar du om referenser till andra ordningen på simulacra från serien?
  • Ja, kanske är det några som jag saknade.

I anime påstods att Stand Alone Complex är gyte av kopior utan original. Konceptet lånades från Baudrillard och du kan faktiskt argumentera för att populariteten för Spöke i skalet överskuggar hans arbete, och detta skulle vara ett exempel på andra ordningens simulacra.