Anonim

iPhone SE | Öppningen

Så vitt jag vet, i Joker-spel anime får vi inte konsekvent information om när de olika händelser som visas inträffar. Jag vet följande:

  • "Joker Game" inträffar tydligt strax efter grundandet av D-Agency hösten 1937.
  • "XX (Double Cross)" inträffar våren 1939.
  • "Robinson" och "Asia Express" äger rum 1939.
  • "Double Joker" inkluderar en flashback som äger rum sex månader före huvudhändelserna. I flashback har D-Agency nyligen skapats; de viktigaste händelserna är förmodligen 1938.
  • Spionen i "Miscalculation" hade planerat ett års vistelse i Frankrike, med början den 15 juni 1939. Frankrike ockuperades i juni 1940, så det verkar troligt att "Miscalculation" kommer att ske 1940.
  • "Pursuit" hänvisar till händelserna i "Robinson", och så måste ha inträffat efteråt.

Vi ser också en karaktär i "Kistan" kommentar att en trevägs allians bakom kulisserna mellan Japan, Tyskland och Italien har bildats. Detta begränsar de möjliga datumen för de viktigaste händelserna i det avsnittet, men jag har fortfarande inget tillräckligt smalt för att jag saknar tillräcklig historisk kunskap.

Jag lämnar utan att veta när "City of Temptation", "Pursuit", "Codename: Cerberus" och "Coffin" äger rum. (Det är till exempel uppenbart att "City of Temptation" äger rum när Shanghai ockuperades av japanerna, men den resulterande tidsramen är fortfarande ganska stor.) Finns det någon officiell information om när de olika händelserna inträffar? Om inte, kan vi göra några slutsatser (baserat på detaljer vi ser, eller detaljer i andra anpassningar av samma material) för att göra utbildade gissningar?

https://www.reddit.com/r/anime/comments/4p5nh4/spoilers_joker_game_episode_12_discussion/

avsnittens kronologiska ordning följer:

D Agency grundades hösten 1937

Avsnitt 1 & 2 ("Joker Game Part 1 & 2") - Våren 1939

Avsnitt 12 ("XX - Double Cross") - Våren 1939

Avsnitt 6 ("Asia Express") - 25 juli 1939 (detta är det enda avsnittet med ett specifikt datum)

Avsnitt 5 ("Robinson") - Hösten 1939

Avsnitt 7 ("Kodnamn: Cerberus") - Försommaren 1940

Avsnitt 10 ("Pursuit") - Sommaren 1940

Avsnitt 3 ("Miscalculation") - Sommaren 1940

Avsnitt 8 & 9 ("Double Joker Part 1 & 2") - Tidig höst 1940

Avsnitt 11 ("Kista") - Hösten 1940

Avsnitt 4 ("City of Temptation") - Sommaren 1941

Bild från den anime officiella webbplatsen: http://jokergame.jp/story/

8
  • Intressant. Jag insåg senare att "Joker Game" kanske var på våren (med tanke på körsbärsblommorna), men placerade det högst 1938. (Jag antar, kanske felaktigt, att rekryteringen var nästan klar när byrån officiellt skapades.) Jag visste också att "Double Joker" var på hösten, men eftersom min placering av det berodde på min känsla av när människor skulle ha lärt sig om D-Agency, kan året ha varit fel. Har du någon aning var de här datumen kommer ifrån? Till exempel kunde jag inte hitta information om datumet i avsnittet "Cerberus", om jag inte saknat en detalj.
  • @Maroon: Om det inte nämns något datum eller säsong, tror jag att reddit-användaren antagligen har gissat det från vädret och / eller några händelser som är relaterade till eller kopplade till händelserna i andra avsnitt. Försök hitta det själv. Jag är för lat för att titta på den igen. Förlåt. Lycka till. :)
  • i vissa av dessa fall kan jag förstå var de fick säsongen eller året, baserat på gissningar eller mindre historisk kunskap eller detaljer inom showen. I andra fall kan jag dock bara säga att det föreslagna datumet inte är otroligt. När det gäller Joker Game och därmed Double Joker är jag inte övertygad. . . Kanske kommer jag att undersöka mig själv senare, om jag har tid.
  • @Maroon: jokergame.jp/story
  • @Maroon: Länken ovan är från animeens officiella webbplats. Det visar tidslinjen för händelserna. Men det är på japanska. Det här är lika mycket jag kan hjälpa till. :)