Anonim

Vad i helvete hände den här veckan? Veckan 20/20/2020 | The Daily Social Distancing Show

I Fate / Zero får Rin en manakompass av sin far som hon använder i sin sökning efter Kotone. Jag har bara sett fram till avsnitt 10 men jag vet att hon kommer att visas i ett senare avsnitt där hon kommer att få Jewel Pendant som blir katalysatorn för att kalla Archer i 5: e kriget och räddar Shirous liv.

Men jag kommer inte ihåg att hennes Mana Compass nämndes i Fate / Stay Night, och jag kan inte heller förutse en situation i Fate / Zero där den skulle förstöras. Med tanke på hur det fungerar verkar det vara ett ganska användbart verktyg som Rin kunde ha använt i 5: e kriget.

Så jag undrar, står det vad som händer med kompassen, eftersom det verkar som om Rin värdesätter juvelhänget hon fick, eftersom det kom från sin far, och jag antar att hon också skulle värdesätta kompassen.

Så vitt jag vet är det aldrig nämnt igen (inte ens senare i Fate / Zero), bortsett från en bortkastande referens på webbsidan Fake / states, som beskriver den ( ) som en objekt som du kan hitta i spelet och som har Rins namn graverat på baksidan av det.

Ur ett perspektiv utanför universum är den uppenbara anledningen till att vi inte vet vad som hände med det att det uppfanns av Urobuchi för Fate / Zero, som skrevs efter Fate / stay night, och det är inte så viktigt ett objekt att dess vistelseort i ödet / övernattningen måste förklaras.

Ur ett universumsperspektiv tror jag att den bästa förklaringen är att Rin inte längre behövde enheten vid det femte krigets tid - skickliga magiker kan redan känna magi i viss utsträckning. Men under det fjärde kriget, när hon bara var 5 eller 6, var hon förmodligen inte tillräckligt erfaren för att kunna upptäcka mana så effektivt, och så var kompassen något användbar för henne då.

Förresten,

Rin får inte hänget under Fate / Zero. Det är först i början av F / SN (dagen innan hon kallar Archer) som hon hittar det med sin fars effekter. Rin dyker upp i slutet av Fate / Zero (för Tokiomis begravning); det är då hon tar emot Azoth-svärdet från Kirei.

2
  • Så kompassen visas inte i Ödet / konstigt falskt vilket är vad Fake / staterna natten så småningom blev?
  • Rätt, det dyker inte upp i Ödet / konstigt falskt självt (även om det kan förändras med de nya romanerna som kommer ut nästa månad).

Shirou kunde känna närvaron av Medusa / Rider i 5: e avsnittet av Unlimited Blade Works.

Jag skulle säga, om en tredje klassens nybörjare Magus kunde känna närvaron av en tjänare, skulle ett geni som Rin inte behöva sin Mana-kompass längre under det femte gralkriget.

Också, om jag minns rätt. Command Seals vagt "ping" tjänare eller starka mysterier? Rins Seals reagerar i Fuyuki Park i avsnitt 0 av UBW och hon känner senare närvaron av Riders Blood Fort Andromeda, också under avsnitt 0.