Anonim

2020 Fiske Rodeo Recap

Jag undrade om varje mangaka (eller kanske de flesta av dem) förbereder något kapitel i förväg, eller om de utvecklar handlingen och ritar kapitlet med en blick, under veckan efter att den sista släpptes.

Jag röstar den här frågan och svaret med lägsta poäng är mycket trevligt, men utan en länk är det inte möjligt att definiera den trovärdig (med respekt för författaren).

Kanske Shonen Jump (och andra tidskrifter) kräver ett antal kapitel i förväg för att vara "säker" om något händer?

Som svaret i den föregående frågan sa, mangakas ligger före 3-4 kapitel, men denna siffra kan variera i vissa fall.Den trovärdiga källan till detta är Eiichiro Oda, skapare av One Piece manga, svarar på sina fansfrågor i SBS Corner, här är vad han särskilt sa om detta:

D: När en konstnär tecknar till exempel kapitel 10, vilket kapitel skrivs ut i det senaste Weekly Jump?

O: Jag förstår. Jag undrade själv om detta för flera år sedan. Så jag förstår din nyfikenhet. I detta EXAKTA ögonblick träffar nummer 46 av Jump på läktaren. Den innehåller ett stycke kapitel 60, "lösning". Men jag har avslutat utkasten genom kapitel 63, "I Ain't Gonna Die". Så ett kapitel kommer ut ungefär tre veckor efter att jag avslutat det. Men det är bara mitt nuvarande schema. Inte alla som ritar veckovis serier har samma system. Jag kan byta om det behövs. Det finns olika fall.Källa

Och för din andra fråga om hur långt framåt mangaka utvecklar handlingen, säger Hiro Mashima, mangaka från Fairy Tail:

F: Hur långt i förväg skapar du dina berättelser (innan de publiceras i Shonen Magazine)?

Hiro Mashima: Generellt sett tänker jag på nästa avsnitt när jag skapar det nuvarande. Ibland får jag författare blockera. Ibland kommer inspiration bara när du sätter dig på toaletten. Jag gillar att tänka på det som bara en inspiration från himlen. (skrattar) Källa

Andra referenser:

  • Svarar Yahoo
  • Insikt i hur manga skapas och typiskt mangakaschema
3
  • @JaAd Du är välkommen desu ~
  • Detta svar (i allmänhet) gäller också i stort sett alla former av serieunderhållning: TV-program, tidningsserier etc. Författaren / artisterna / skådespelarna / etc. skapa serier i förväg om vad som är tillgängligt för allmänheten. Hur långt i förväg beror på media och produktionsgrupp / individ i fråga, men det händer överallt.
  • @BrianS jag håller med. Jag trodde att mangaka kommer från ett annat universum, särskilt Oda ;-).