Anonim

Ten Thousand Fists - Anime Mix

Båda är baserade på manga, eller hur? Måste jag läsa mangan för någon av serierna eller kan jag bara titta på OVA och anime och inte behöva läsa mangan?

Du kan titta på vilken anime som helst och dess OVA (er) utan att läsa mangan. Men vanligtvis innehåller manga extra innehåll som inte täcks av anime och OVA. Så även om du inte behöver läsa mangan för att titta på anime, kan du för en extra bit info / berättelse.

Så du kan läsa mangan ovanpå att titta på anime och OVA (er) för Read or Die, men det är det inte nödvändig att gå igenom båda. Det kan dock vara kul.

4
  • 1 Detta svar är för enligt min mening. Även om detta ofta är sant, finns det några franchiseföretag som detta inte är fallet för, t.ex. flera medieprojekt som Aratanaru Sekai, där du måste läsa manga och LN och titta på anime för att verkligen förstå vad som händer. Jag vet inte vad svaret är för det specifika fallet Read or Die, men det borde verkligen vara möjligt att ge ett mer specifikt svar än detta.
  • Naturligtvis, men ingen har gett ett ordentligt svar ännu, så det borde räcka för tillfället.
  • Nedröstad, detta är alldeles för allmänt. Det gäller alla anpassningar i alla medier; det fungerar lika bra som ett svar på "Måste jag läsa Broarna i Madison County att förstå filmen? "som det gör för Read or Die.
  • Giltig punkt, men så är det med de flesta berättelser. Vanligtvis upprepar showen mangan utan att täcka hela mangainnehållet. På grund av detta överensstämmer de flesta föreställningarna med detta svar, så att ha ett mer detaljerat svar ger bara samma lösning.

Enligt Wikipedia:

[OVA är] baserat på Read or Die manga-serien ... [Det] är en fortsättning på Read or Die-historien, som äger rum några år efter mangahändelserna.

R.O.D the TV är en 26-episods anime TV-uppföljare till Read or Die OVA

Förresten, R.O.D. började som lätta romaner och manga publicerade samtidigt.

Som med alla OVA: er jag har sett, medan du kanske kan titta på dem och få lite förståelse för vad som händer utan att läsa det ursprungliga källmaterialet, är de vanligtvis korta och antas att människor som redan gillar källan kommer att vara publiken. Därför tenderar de att rusa igenom utställningen och till och med hoppa över detaljer som de antar att publiken redan är medveten om. Som jag minns (det har gått ett tag sedan jag tittade på) verkar det som om R.O.D. OVA, detta innebar att de hade väldigt lite förklaring av händelserna som hände några år tidigare. Så förmodligen skulle du få ut mer av det om du gick tillbaka och läste manga eller ljusromaner.

Man bör komma ihåg att Läs eller dröm manga är inte i samma kanon som R.O.D TV: n. Systrarna möts och adopterar varandra på ett annat sätt. Hisa har en annan historia och möter systrarna under olika omständigheter.

Å andra sidan är jag inte medveten om några motsättningar mellan Läs eller dö manga och någon av anime-serien.