Anonim

Om du inte är här (vid min sida) - Menudo

Det finns låtar från OST, eller till och med hela album av band eller sångare i anime, som jag aldrig har hört i anime. Några musikalbum som detta är sant för:

  • Neon Genesis Evangelion: S Works många oanvända låtar och alternativa mixer eller arrangemang av befintliga låtar.

  • Le Portrait de Petit Cossette Original Soundtrack låten min kärlek, så söt används aldrig i OVA.

  • Keep the Beats! av GirlDeMo.

  • Gud vet bara - gudinnans hemligheter- den fullständiga versionen som är 11 minuter längre än den som användes i OP för Världen som Gud bara vet: gudinnor!

Varför gör de det här? För fläktstjänst? För att få oss att känna att band eller sångare är riktiga artister? Eller för att få mer vinst från CD-försäljning? I vilket fall kunde de inte bara ha valt det billigare alternativet att välja några befintliga låtar som passar bra för anime?

3
  • Jag har svårt att förstå vad du försöker fråga ... försöker du fråga varför de innehåller vissa insättningslåtar, om de inte används i anime?
  • @Krazer-låt på album, jag har ett helt OST-album för en anime, men en del av dessa låtar visades inte på själva anime
  • Relaterat: Hur väljs teman och låtar för en viss serie ?.

Öppnings- och avslutningsspåren är normalt kortare för anime, eftersom låtarna vanligtvis var original som utvecklades före anime och artisten fick betalt för att en del av den skulle användas i anime, för att inte tala om att låtarna också måste passa i sändningen tid. Å andra sidan finns det också öppnings- och avslutningsspår som avsiktligt gjordes för anime (eller tvärtom som i fallet med Black Rock Shooter).

Vissa låtar är till och med från hela album av band eller sångare i anime, men de uppträdde inte heller i anime.

Det här är förmodligen singlarna där öppnings- och avslutningsspår kommer från, som med många ALI PROJECTs album, som jag sa ovan, ibland betalas en artist för bara en del. Naturligtvis finns det inget som hindrar en artist från att bygga ett album runt den låten också.

Vissa BGM är ibland faktiskt ett antal BGM från en anime som delades, varför det ibland verkar saknas några låtar.

Det finns också Tecken-CD-skivor, som har ljuddrama av en karaktär som hade ett identifierbart tema i anime, plus extra låtar. Dessa kan normalt identifieras med skivomslag med fokus på enbart karaktärerna.

Sedan finns det Ljudavsnitt, Jag har inte hört för många (och jag känner bara till Code Geass). De använder några spår från anime, men de använder också musik som är unik för ljudavsnittet.

Det visar sig att låten Mata Ashita från Mahou Shoujo Madoka Magica är i avsnitt 1 och 2 på Bluray-versionen som jag inte har. Jag har bara den vanliga versionen, så jag har inte hört den låten i anime. Efter att ha gjort lite forskning upptäckte jag att de andra låtarna också är så. De används i extra avsnitt, eller Bluray-versionen, etc.

I vissa franchiser har de infoga låtar som i allmänhet är original som förkortas och kan köpas separat. Vissa gillar Love Live är baserade på CD-singlar och anime kommer efteråt.