Anonim

Är Google Keep the Best To-Do List-appen? (Hur man ställer in)

En automail måste vara ett mästerverk, eftersom användaren verkar kunna använda den som en fullt fungerande arm / ben / ... Det verkar dock som om det inte är någon vanlig konstgjord lem.

Vad är så speciellt med en bil? Hur fungerar det? Finns det några nackdelar?

@ kuwalys svar täckte det mesta av det, men här är lite mer information också.

Vad är så speciellt med en bil?

Det är i grunden en protetisk lem som har optimerats för att slåss. Dess namn kommer från auto- (som i "bil") och -mail (relaterad till rustning). De var ursprungligen utformade för att ge mer rörelsefrihet för användning av proteser, men var snart utrustade med stridande som hade förlorat lemmar.

Det finns inget ovanligt speciellt med dessa lemmar förutom deras mångsidighet och många olika användningsområden. Dessutom existerade inte denna typ av teknik i den verkliga världen under tiden Fullmetall alkemist är inställd (tidigt 1900-tal).

Hur fungerar det?

Det finns dussintals små delar till den, men den består till stor del av motorer, slangar och det yttre metallöverdraget. Här är några bilder av dess komponenter (klicka för att förstora):

Den har ingen intern strömkälla; den hämtar sin kraft direkt från nervsystemets impulser för att driva de invecklade motorerna och andra mekaniker inuti den (och naturligtvis för att kontrollera vilka som aktiverar när). Så när synapserna skickas kontraherar varje del med sina motorer, vilket ger fri, mångsidig rörelse.

Finns det några nackdelar?

Självklart - annars, varför skulle inte folk bara skära av sig lemmarna? ;)

kuwaly nämnde tre stora nackdelar:

  1. Det är smärtsamt att ha installerat (nervförbindelser är smärtsamma - i verkligheten också).
  2. Det är benäget att gå sönder (precis som ett ben eller en lem).
  3. Det skapar ett beroende av en automailmekaniker för inställningar och korrigeringar, och mekaniker kan göra misstag!

Det finns dock två nackdelar som inte nämndes. En är att det är ganska smärtsamt vid tryckförändringar; minns att när Ed åkte till fältet med Pinako för att gräva i regnet (2009-anime) tvingades han faktiskt kräkas på grund av den värkande smärtan i trycksystemet. Det andra är att materialet kan fungera mot dig; järn och stål kan orsaka problem som frostskador i kalla områden och är också ganska tunga. (Vissa legeringar lindrar dock problemet.)

2
  • Du kan också länka en bild från FMA: Bortherhood avsnitt 62 (om jag kommer ihåg det), där far förstörde Eds bil. Det kan också vara en trevlig demonstration.
  • 2 Det är inte en dålig bild, men visar inte mycket mer. Jag har laddat upp den här för alla som vill se.

Det finns en ganska bra beskrivning här.

För att sammanfatta det är automail en protetisk lem som ansluter direkt till nervsystemet och kräver ingen extern kraft eftersom den använder de elektriska signalerna från hjärnan som sin kraft. De skapades ursprungligen för att vara vapen men blev sedan tillräckligt sofistikerade för att kunna användas som en protes.

Det finns några stora nackdelar med att skicka bil. Det första är att det är otroligt smärtsamt att installera, vilket visas när Edwards bilspår installeras. Anledningen till det är att den ansluts direkt till nerverna, som skickar smärtsignaler till hjärnan. Det andra är att de går sönder. Edward har visat sig bryta. De kan transmuteras av bäraren, vilket är en fördel eftersom de kan omvandlas till vapen och sedan tillbaka när det behövs, men teoretiskt sett kan de också transmuteras av en fiende som kan få tag på dem.

En annan nackdel är att de är beroende av personen som bygger dem.Som visas av den tid då Winry glömde en skruv, om personen som bygger / installerar den kan skruvas upp, kan bilspåret gå sönder eller falla sönder.

De kan också leda värme, eftersom de är gjorda av metall, så när det är väldigt varmt ute kommer de att irritera huden eftersom de blir heta.

Automail kan också vara otroligt dyrt. Guds bilmodell (visas nedan) har en prislapp på 10 000 000 av de pengar de använder.

1
  • Då kunde Ed komma ut "billigt" med sina två proteser ...;)

Jag tror att en förklaring kan vara att det i Fullmetal Alchemist-universum finns material som kan omvandla neuronsynapser (meddelandesignaler från hjärnan) till mekaniska vågor, som tas emot av kretsarna i bilspåret och svarar i enlighet med det. Automail-lemmarna måste få en att fungera som en riktig lem och dess maskindelar är gjorda för att ge samma kontrakt och slappna av mekanismer som musklerna i vår kropp.

Det är precis som i Inception med drömmaskinen. Olika universum, olika regler.