Anonim

Narutos ULTIMATE Jutsu - Talk No Jutsu

Rinnegan tillhörde ursprungligen Sage of the Six Paths. Han delade sedan sin makt mellan sina två söner, som bildade Senju och Uchiha. För att någon människa ska kunna aktivera Rinnegan behöver de både Uchiha och Senju DNA. Uchiha Madara, under de sista dagarna av sitt liv, kunde aktivera det, eftersom han redan hade Evig Mangekyo och Hashiramas celler (Senju DNA), vilket gör honom lik Sage.

Men frågan är: hur kunde Nagato återaktivera det? Ja, det var Madara som hade implanterat sin Rinnegan i honom i ung ålder, men sedan, även om ögonen var implanterade, hade Nagato varken Uchiha DNA eller Senju DNA för att kunna återaktivera Rinnegan. Hur kunde han göra det?

Och som en fortsättning på det, låt oss anta att han kunde återaktivera den redan väckta Rinnegan (Madara väckte den ursprungligen), hur kunde han använda den så bra och kontrollera den utan att hans kropp tog en vägtull? Han tillhörde Uzumaki-klanen som kan ha varit Senju avlägsna släktingar, men det motiverar inte hur han kunde kontrollera det så bra eftersom han inte hade någon egenskap hos SO6P, till skillnad från Madara som nu kunde jämföras med Sage (med både DNA och Rinnegan).

Ett exempel för att belysa detta är av Kakashi. Han fick en Sharingan från Obito. Men eftersom Kakashi inte var en Uchiha, skulle hans kropp ta en enorm vägtull på honom när han använde den och var tvungen att täcka över sin Sharingan när han inte använde för att rädda Chakra. Även om han senare tränade och utmärkt sig på det, var han fortfarande en icke-Uchiha och därmed brukade hans kropp ta vägtullar, dock bara efter överdriven användning. På samma sätt, eftersom Nagato inte har några egenskaper hos Sage, skulle hans kropp inte ha kunnat ta vägen för Rinnegan aktiverad full och kontrollera sina 6 smärtslag och allt.

Kan någon snälla ge en detaljerad förklaring av hur Nagato kunde väcka och kontrollera Rinnegan?

1
  • um. han dog för det. om det inte är en vägtull så vet jag inte. också: varför innehåller din titel "aktivera" när du säger själv "han aktiverade den inte"?

Nagato behövde inte väcka Rinnegan. Madara gjorde redan den delen för honom (väntade på att Senju-DNA skulle manifestera sig och kombinera med Uchiha-DNA för att väcka Rinnegan). Eftersom Nagato är en Uzumaki, vilket gör honom till en avlägsen släkting till Senju, kan han kontrollera Rinnegan. Allt Nagato behövde göra var att aktivera Rinnegan. (Senju-släkting + utvecklat Uchiha-öga = Kan använda Rinnegan)

Den viktiga delen är att Madara hade väckt Rinnegan och gav den till Nagato. Observera att sedan Nagato fick Rinnegan och aktiverade den, återgick han aldrig tillbaka till normal ögonform eller Sharingan-form. Den bästa förklaringen till detta är helt enkelt för att Rinnegan inte orsakar ansträngning i ögonen som Sharingan och Byakugan. Rinnegan är den perfekta ögonformen och tar därför inte en vägtull på smärtkroppen.

När det gäller aktivering vet vi att Nagato aktiverade det efter att hans föräldrar dog. Tänk på att det här är Uchiha-ögon och Uchiha har varit känt för att ha en starkare passion för kärlek än Senju. Således aktiverades hans ögon av kärlek till sina föräldrar när han såg dem dö.

För kontroll är de enda kraven för Rinnegan både Uchiha DNA och Senju DNA (uzumaki-klanen var infakta släktingar till Senju, enda innehavare av Sealing jutsu, för att jämna ut ytterligare band och relationer till senju, och denna punkt konoha, den första hokagen gifte sig med Uzumaki Mito, för att ytterligare stärka blodbandet) som Nagato hade. I allmänhet kommer masteringskontroll med övning, precis som med alla andra jutsu.

Vi vet att Pain inte behärskade Rinnegan eftersom han inte behärskade den yttre vägen. För att kunna använda den yttre vägen var Pain tvungen att offra sitt liv när han återupplivade alla i Konoha.

4
  • väldigt skicklig förklaring !!!!!! +1 ^ _ ^
  • "För kontroll är de enda kraven för Rinnegan både Uchiha DNA och Senju DNA, som Nagato hade." när visades det att nagato hade uchiha dna?
  • 1 @Sreepati Nagato fick ögonen från Madara. Det var hans Uchiha-DNA
  • @krikara har du någon aning om den här? anime.stackexchange.com/questions/36135/…