Anonim

EsResumen de Nisekoi | Amor falso (Temporada 1)

One-shot manga består vanligtvis bara av ett kapitel, så vad är deras syfte? Är det främst för marknadsföring, fyllmedel eller tävling? Och har de sina egna medier (som en tidning som bara består av ett tag eller något)?

1
  • Tydligen har du inte sett Bakuman än! Det finns mycket du kan ta reda på från det om att göra manga, till exempel syftet med one-shots, produktionscykel, skäl till konstnärliga val och historieförändringar. Det är också riktigt kul.

Manga-tidningar har vanligtvis många serier som körs samtidigt med cirka 20–40 sidor som tilldelas varje serie per nummer. Andra tidskrifter som anime-fandomtidningen Newtype innehöll enstaka kapitel inom sina månatliga tidskrifter. Andra tidningar som Nakayoshi har många berättelser skrivna av många olika artister; dessa tidskrifter, eller "antologitidskrifter", som de också kallas (vanligtvis "telefonböcker"), är vanligtvis tryckta på tidningspapper av låg kvalitet och kan vara mellan 200 och mer än 850 sidor tjocka. Manga-tidningar innehåller också one-shot serier och olika yonkoma med fyra paneler (motsvarande serier). Manga-serier kan pågå i många år om de lyckas. Mangakonstnärer börjar ibland med några "one-shot" mangaprojekt bara för att försöka få ut namnet. Om dessa är framgångsrika och får bra recensioner fortsätter de. Tidningar har ofta ett kort liv. [50]

Källa


One-shot manga berättar hela sin historia på 15-60 sidor, vanligtvis skrivna för tävlingar, och ibland utvecklades senare till en mangaserie i full längd (ungefär som en tv-pilot). Många populära mangaserier började som enstaka berättelser, inklusive Dragon Ball, Fist of the North Star, Naruto, Bleach, One Piece, Berserk, Kinnikuman och Death Note, bland andra. Några noterade mangaförfattare, som Akira Toriyama och Rumiko Takahashi, har arbetat med ett flertal one-shot-berättelser utöver sina serier. Rising Stars of Manga var en årlig tävling för originalspråkiga engelskspråkiga manga, varav många har blivit en fullängds mangaserie.

Källa

Obs: Min betoning.

Många större serier börjar som one-shots - som Naruto, Death Note & Dragon Ball. I det här fallet liknar det pilotavsnitt av TV-program som används för att testa vattnet innan de utökar berättelsen längre.

Oneshots kan vara för fler än tittarna och kan skapas för att ge utgivarna en känsla av vad de skulle få.

Mangakas använder dem ofta också för att experimentera med en berättelse eller konststil utan att behöva knytas fast med den i flera kapitel.

Oneshots används också ofta för mangatävlingar, till exempel TOKYOPOP: s Rising Stars of Manga