Anonim

Förenade Arabemiraten Mars uppdrag

Jag har märkt att Robotics; Notes, Captain Earth och Aldnoah.Zero alla framträdande har Tanegashima (stad i Japan). Är dessa serier bundna ihop på något sätt eller är det bara en tillfällighet? (ungefär som hur Tokyo och Kyushu visas i mycket anime)

Ön Tanegashima är framträdande, troligen på grund av att:

De huvudkontor av JAXA, den Japan Aerospace Exploration Agency, den Tanegashima rymdcenter rymdhamnen ligger vid den sydöstra änden av ön.

Om Tanegashima Space Center:

De Tanegashima rymdcenter ( Tanegashima Uch Sent ) (TNSC) är en japansk rymdutvecklingsanläggning. Det ligger på Tanegashima, en ö som ligger 115 km söder om Kyushu. Det grundades 1969 när National Space Development Agency of Japan (NASDA) bildades och drivs nu av JAXA.

Aktiviteterna som äger rum vid TNSC inkluderar montering, testning, lansering och spårning av satelliter, samt raketmotoravfyrningstester. Det är Japans största rymdutvecklingscenter.

Tanegashima Space Center finns inte bara i 3-anime som nämns i frågan utan också i:

  • Empire Earth: The Conquest Art
  • Pokémon Ruby, Sapphire och Emerald (Mossdeep Space Center är baserat på TNSC)
  • 5 centimeter per sekund (har en raketlansering från TNSC)
2
  • Tanegashima är också ganska långt söderut som du kan komma medan du fortfarande är mer eller mindre på hemöarna, vilket gör det geografiskt intressant. (Det som är närmast ekvatorn är naturligtvis varför Tanegashima valdes som plats för rymdcentret i första hand.)
  • @senshin: Redigera gärna det i. Jag gör detta till en community-wiki eftersom jag inte vet så mycket själv och det mesta innehållet kopieras från Wikipedia.