Anonim

10 ”HÄLSA SNACKS” att undvika 2020 (Varumärken heter)

Båda delar mycket fler element gemensamt än två slumpmässiga shounen-shower. Gräva in i preferenser, källor och / eller bakgrunder från författaren till Nisekoi, hur mycket av Love Sinas inflytande kan hittas?

Båda showerna har följande gemensamt:

  1. Childhood Marriage Promise: Mittpunkten för båda tomterna är ett suddigt löfte. Love Hina's är både ett äktenskapslöfte och ett college-förslag, men har nästan samma vikt. Observera att flera andra animer (hit TVTropes för listan) har det också, men inte som mittpunkten för kärlekshistorien.

  2. Naru och Chitoge är nästan samma person.

    • Tsundere? Kolla upp.
    • Kär i huvudmannen? Kolla upp.
    • Förnekar kärlek till dödsbädden? Kolla upp.
    • Träffar leder hane när någon gag sätter dem i en besvärlig situation? Kolla upp.
    • Hårantenner? Kolla upp. (Chitoge's är faktiskt hennes pannband, men är verkligen en antenn).
    • Förmodligen den som gav löftet? Kolla upp.
  3. Raku och Keitaro liknar också, men vad gäller shounen-ledande män är de alla samma person efter design. Så inte för mycket här.

Min poäng är att om du byter Nisekoi-inställningen från en gymnasium till ett pensionat och tar bort Romeo & Juliet-elementen, har du Love Hina.

Letar efter trovärdiga källor.

3
  • Trots att jag inte instämde i din slutsats (se mitt svar), röstade jag upp din fråga, eftersom den här webbplatsen har en brist på fina analytiska frågor jämfört med SFF.SE.
  • @Torisuda Stort tack för förtroendestämman, men jag kommer inte till några slutsatser i frågan. Jag pekar bara på några slående likheter som jag märkte och formulerade sedan en hypotes. Hypotesen är bevisad eller motbevisad.
  • Jag fick all upplyst kritiksjargon och sa något fel. Du antog verkligen ingen slutsats i din fråga, och jag ber om ursäkt för att jag hävdade att du gjorde det. Tack också för att du accepterar mitt svar!

Jag är inte så bekant med Nisekoi, men jag tycker inte att någon av de likheter du nämner är mycket slående.

  • Äktenskapslöften om barndomen är mycket vanliga i anime.
  • De fyra första sakerna du nämner som gör Naru och Chitoge lika är alla ganska vanliga tsundere-egenskaper. Tsundere lika varierande som Asuka Langley Soryu, Nagi Sanzenin och Kirino Kousaka delar alla dessa egenskaper med Naru och Chitoge. Jag erkänner att det finns viss visuell likhet även bortom hårantennerna, men Chitoge ser också ganska ut som MM: s Mio Isurugi, bortsett från skillnaden i uppbyggnad. Mio är till och med något av en tsundere, att starta. Och det är bara en naturlig del av en berättelse om ett äktenskapslöfte i barndomen att den främsta hjältinnan förmodligen är den som gav löftet.
  • Du erkänner att alla manliga shounenhjältar är samma person.

Alla dessa är standardklichéer för shounen romantisk komedi. Några av dem populariserades av Love Hina, och andra har funnits sedan Urusei Yatsura eller till och med tidigare. Recensionerna som citeras här kallar alla Nisekoi för att vara fullständiga klichéer, vilket stärker mitt fall att likheterna bara är en del av genren.

I den här intervjun säger Nisekoi's skapare, Naoshi Komi, att hans största inflytande inte är Love Hina utan One Piece.

0