Anonim

Topp 10 musik / teman i Pokémon

Jag kommer ihåg att jag såg en anime med min vän för ungefär 9 år sedan, medan jag inte tog några shower på allvar. Showen har också en manga, som min vän också hade. Här är några allmänna detaljer om världen som jag kan komma ihåg:

  • Det finns människor i världen med speciella krafter som manifesteras i en aura.
  • Varje person har en unik Aura med sina egna speciella förmågor.
  • Varje person med en aura kan göra vissa grundläggande saker:

    • De kan korsa armarna framför dem och skapa en sköld gjord av Aura. Denna teknik kallas Guarding tror jag.
    • De kan göra teleportering på kort avstånd. Om jag minns rätt är detta en semi-avancerad teknik.
    • De kan hålla upp sitt högra pekfinger och långfinger (som ett fredsskylt eller ett V eller vad-har-du) och lägga detta framför ögonen för att se genom utrymmet mellan fingrarna. Detta gör att de kan se andra folks Auror, om de har några. Jag kommer ihåg att det i Anime fanns många färger i Aura, men jag är inte säker på om deras färger representerade något meningsfullt.
  • Människorna som hade en aura fördes (inte nödvändigtvis med våld) till en specialskola för att främja deras tillväxt och utveckling.
  • Det finns spänningar mellan människor med Auras och gäng och andra organisationer av människor utan Auras.
  • Auras återspeglade en persons natur något.

Det här är några av detaljerna om världen i allmänhet och hur mycket av deras magiska system som jag kan komma ihåg. Jag kommer inte ihåg några karaktärsnamn heller, men jag kan ge detaljer om dem så mycket jag kan komma ihåg:

  • Huvudpersonen var en man, och i början av showen lär han sig att han har en aura, som han inte har identifierat.

  • Han hade en barndomsvän, en flicka, och de gillade varandra. Under deras barndom avslöjades att hon hade en aura, så hon fördes till skolan som jag nämnde tidigare och togs ur hans liv. Hennes Aura var vatten, och hon använder sin Aura för att läka människor genom att göra små vattenkloner av sig själv som tvättar bort människors skador. Under en stor del av showen är hon MC: s främsta kärleksintresse.

  • Inte länge i showen möter huvudpersonen en annan tjej genom en intressant händelse: En mamma som håller sin bebis medan hon står på en balkong släpper av misstag sin bebis (på något sätt) medan MC bara gick förbi. Han vänder sig som svar på hennes skrik om hjälp och sträcker ut handen till det fallande barnet, som magiskt flyter i luften i ungefär en sekund, precis tillräckligt med tid för den här tjejkaraktären att teleportera i luften och fånga barnet. Denna tjej hade rött hår och hennes Aura kallades "Burning Rose" och blev senare i showen MC: s kärleksintresse.

  • Huvudpersonen är inte omedveten om denna värld alls, eftersom han har en äldre bror som har Aura of Metal. Hans äldre bror är också känd i världen för några av sina krafter. En av dem som jag minns är att han kan koka sig i metall (och eventuellt regenerera).

Det här är några av showens huvudpersoner. Bortsett från dem finns det några elever på skolan som jag kan minnas, liksom några andra karaktärer:

  • Det var en tjej som hade glasögon, och även om jag inte är så säker på det, tror jag att hennes Aura var vind. Hennes speciella kraft utnyttjade en speciell kristallkula, och hon använde spådom med den bollen för att testa kompatibiliteten mellan två Auror. Om jag minns rätt är det i allmänhet ett riktigt bra betyg från hennes spådom ungefär 80% kompatibilitet. En sak som jag tydligt minns är att hon utförde denna spådom på MC och Burning Rose-tjejen, och deras Auras visade sig vara 100% kompatibla.

  • Det var en annan student, en man som hade glasögon, och hans Aura var strängar. Jag kommer ihåg honom för att klassen hade träningsmatcher, och den här studenten trodde att han var överlägsen Burning Rose-tjejen, så han utmanade henne till en duell. Hans strategi var att binda henne med strängar och attackera henne efter att hon var dämpad. Naturligtvis brände hon bort bindningarna och besegrade honom.

  • Jag minns en av antagonisterna i showen: en manlig forskare som var i ett FoU-team som utvecklade teknik som hanterade Auras. I första hand kunde de ge en aura till någon som inte var född med en, och kunde också ändra folks Auras. Dessutom fanns det en maskin som de utvecklade som specifikt ogiltigförklarade alla Auras som behandlade icke-organiska ämnen; detta verkar ha varit tänkt att besegra Burning Rose-tjejen, som var en av deras testpersoner, och MC: s äldre bror, vars Aura är Metal. Forskaren gav sig själv en aura av växter, så att han kunde dra nytta av maskinens konfiguration.

  • Jag tror att huvudantagonisten för showen var en annan tonårshane, vars förhållande till MC jag inte kan minnas. Hur som helst var han ett annat testämne för de ovan nämnda forskarna, som gav honom en intressant gravitationens aura med biverkningar. En sådan effekt som utvecklas senare i showen är en automatisk gravitation som drar in andras livsenergi. Den här makten dödade någon mycket nära honom medan han inte var medveten om det. Han inser vad han gör när han tar med blommor till hennes begravning, och när en forskare förklarar det för honom påpekar forskaren att blommorna han tog med nu är döda. Han reagerar genom att ta tag i forskaren i axeln, där han absorberar en del av forskarens livsenergi och förstår vad han har gjort.

Jag tror att det är allt jag kan komma ihåg om det. Ledsen för det långa inlägget!

3
  • Vad menar du med att inte "ta några shower på allvar"?
  • @Pacerier Jag har aldrig riktigt uppmärksammat handlingen i en show om den hade en, och jag tittade bara på avsnitt som råkar vara på TV, så jag fick bara en sporadisk lista med avsnitt utan sammanhang. Tänk dig att du bara tittar på några slumpmässiga avsnitt av One Piece, och i slumpmässig ordning, utan någon förkunskap från showen. Det skulle vara riktigt svårt att förstå vad som händer vid varje given tidpunkt. På grund av det brydde jag mig inte riktigt om de föreställningar jag knappt förstod. Nu när jag förstår vad som faktiskt pågick och nu när jag kan hitta varje avsnitt kan jag ta serierna på allvar.
  • Varför tittade du ens sedan förra gången?

Du letar nog efter Psychic Academy

Psychic Academy följer livet för Ai Shiomi, en pojke med psykiska krafter, även känd som "auramakt" i dagens Japan. Denna förmåga har dykt upp i världen, men inte alla har den. Aura-kraften tillåter att vissa element som eld, vatten, is, vind, blixtar, jord och ljus kan användas av dem som har förmågan. Vilken typ av kraft de kan använda beror på deras aura och vad de lärs ut.

1
  • I det ögonblick som jag lade ögonen på dessa bilder började saker och ting flyta tillbaka in i mig. Nämligen stranden och dess betydelse. Teckennamn och exakta krafter och saker. Också (flickan?) Som har en splittrad personlighet. Hon är ganska skrämmande. Stort tack för att du hjälpte mig att hitta det här igen!