Anonim

Optimerad teori om allt - abstrakt

I slutet av anime Sikta dig till toppen! Gunbuster, Takaya Noriko och Amano Kazumi måste resa med sub-FTL-hastigheter (det vill säga med hastigheter långsammare än snabbare än ljus) för att nå från episod av striden till jorden.

Hur stor är förhållandet mellan deras tidsutvidgning? Det vill säga hur länge har det gått för Noriko och Kazumi kontra hur länge har det varit på jorden?

1
  • För vad det är värt är det inte den hastighet som de färdade med som orsakade den extrema tidsutvidgningen i detta fall. Relativistiska hastigheter orsakar tidsutvidgning, men massa gör det också. Det berodde på att de var mycket nära ett objekt med hög massa (den komprimerade kärnan i Gunbuster 3) som fick tiden att gå så långsammare för dem.

Galaxens centrum ligger cirka 8000 parsec från jorden. Skytten blev kraftigt skadad när den slutförde sitt uppdrag, men kunde fly det svarta hålet. De var dock tvungna att ha tillbringat minst 33 dagar i underljushastighet för att försöka springa ut sprängningen samtidigt som de försökte varpa tillbaka till jorden efter att ha hittat lämpligt eteriskt utrymme för varp.

Så 12 000 jordår har gått. För Noriko och Kazumi hade bara 33 dagar och några timmar gått.