Anonim

SOWORE SAHARA RAPPORTER, TA DET TILLBAKA KABAL

Varför ritas onda karaktärer ibland utan ögon? Ett exempel är Saki Arima i Din lögn i april. Jag har sett andra då och då. Några tankar?

Har du någonsin hört frasen "Ögonen är fönstren för själen"?

Ett av de första stora namnen i manga och anime, Osamu Tezuka, utvecklade en konststil i många av sina verk där karaktärernas ögon var onormalt stora, eftersom det var lättare att göra dem uttrycksfulla att visa känslor - som diskuteras i detta svar och denna Quora-artikel.

Så, vad händer när du vänder om det? Om du gör karaktärens ögon små, blir det svårare att urskilja deras känslor och svårare att skapa en känslomässig koppling till dem (och innan någon tar upp, säg Brock från Pokemon, notera att medan hans ögon är permanent knäppa är de också ganska stor). Genom att ta bort karaktärens ögon helt, bryter du helt bort den känslomässiga kopplingen och till viss del ger du intrycket att de är känslolösa - vilket ofta är det som uttrycks, eftersom det ögonlösa ansiktet används på karaktärer som antingen är agerar på ett sociopatiskt sätt (massor av skola mobbade karaktärer avbildas på detta sätt), eller som annars är känslomässigt avlägsna eller frånkopplade, som Arima Saki i din lögn.

0