Anonim

JoJos bisarra äventyr DEL 2 AVSNITT 26 REAKTION –SLUTSLAGET, JOSEPH VS KARS!

Jag förstår inte hur Jotaro kan starta sin "oraoraora" mot vägvalsen (7 sekunder sedan tiden stoppades) och också stopptiden vid den nionde sekunden av Dios "The World" -förmåga (dvs. strax innan jag kom bakom Dio).

Enligt vad jag förstår kan Jotaro röra sig i 2 sekunder i Dios stopptid eftersom Star Platinum också kan stoppa den och de slutar i samma "stoppade tidsdimension" tillsammans. Så jag tror att Jotaro inte skulle kunna stoppa tiden efter att ha mött Dios eftersom han redan har använt sina 2 sekunder för att stoppa vägvalsen mellan 7 och 9 sekunder.

Om "motattack" och "stopptid" istället är olika förmåga, borde inte Dio kunna slå tillbaka Jotaro?

4
  • Du bör försöka läsa detta: reddit.com/r/StardustCrusaders/comments/4le7j4/…
  • Tack, men kan fortfarande inte räkna ut det; Jag har också läst dessa: länk länk
  • Det verkar som om JoJos bisarra äventyr har så många plotholes särskilt i del 3. Imho, Jotaro har tidsstopp är som en Deus Ex Machina, det fanns inga tecken på att han har den förmågan och det plötsligt bara verkade. Det verkar som att stopptid och flyttning i stopptid är en helt annan förmåga. Jotaro rörde sig medan Dio var VÄG RORA-ing honom var skissartad. Men om jag måste tänka på, stoppade han tiden, det är därför han kan röra sig. Jag tänker på det så här för att förenkla detta problem i mitt huvud, om både time-stop användare stops time då kan bara de gå vidare på den stoppade tiden
  • Det är mer eller mindre detsamma som jag har förstått, men i det här fallet skulle Jotaro inte ha fått tid att attackera Dio ...

Det är korrekt att Jotaro kan röra sig på frusen tid. Och med den logiken kan DIO också flytta i frusen tid i 2 sekunder.

Jotaro kan stoppa tiden i 5 sekunder och han använder den (se tidsstopp) under den nionde sekunden av DIO: s tidsstopp, och för närvarande har Za Warudos tidsstopp ersatts av Star Platinum och DIO kan bara röra sig i 2 sekunder. Det slutade med att han frystes på 11: e sekund efter att Za Warudo aktiverades, men eftersom den redan har ersatts av Star Platinum (se tidsstopp) har DIO använt 2 sekunder som han kan flytta på frusen tid.

Jag vet inte riktigt hur vägvalsar fungerar.

Motattack och tidsstopp är samma sak. Jotaro hade knappt tillräckligt med tid. Det andra mellan 7-8 är ora-spärren [1,5 sekunder] (det verkar som 7-9,5 i anime eftersom animatörerna var tvungna att passa all text som sa i mangan även om det realistiskt avslutar sin tid att bara prata.)

I just detta ögonblick, vid 8 sekunder, återupptar Jotaro sin egen tid och väntar till andra 9 så Dio tror att han är död och sparar lite av sin egen tid. Jag vet detta för att han sa, "Jag stoppade tiden vid 9 sekunder", vilket betyder att tiden för honom återupptogs någonstans i förväg. Sedan stannade han igen och smyger sig ut ur rullen. Detta tar en sekund. Hittills har Jotaro använt 2 av sina 5 sekunder. Jotaro använder ytterligare en sekund för att komma bakom Dio [3/5 sek] och en för att gå närmare honom och vänta på att han helt slutar röra sig [4/5]. Nu är det andra 11 som han uttalade, och han har bara 1 sekund till att slå Dio och göra något "badass-samtal", vilket han gör, han koncentrerade också sin kraft till 1 spark till skenbenet istället för en svag ora-spärr, det här är ett strategiskt drag eftersom förra gången han slog i magen / huvudet och Dio lyckades fly. Detta tar upp hans sista sekund.

Även om du undrar varför Jotaro har 5 sekunder och inte 2, beror det på att när Dio fick Josefs blod blev Jotaro arg. Det är känt att hur lång tidstoppet beror på användarens uthållighet. Dio är en vampyr, så han har massor av den. Jotaro gör det inte, men när människor blir arg och adrenalin flyter är det känt att de blev starkare. Det finns många historier om vanliga människor som lyfter bilar för att hjälpa sina familjemedlemmar att krossas och springa extremt snabbt när de är i fara. Ökningen i uthållighet tror jag är ungefär så här, kanske kombinerat med det faktum att Jotaro kanske har fått tag på tidsstopp och koncentrerade sig mer. Också för ytterligare bevis har Jotaro uttryckligen sagt att han vid sin "prime" (som nu är) kunde stoppa tiden i 5 sekunder.

1
  • Detta svar verkar ärligt talat mer, som förnuftigt. Så den som har ställt den här frågan, kontrollera den här frågan som svaret. Det är mest vettigt.

Jag ska försöka rensa upp saker bättre för dem som inte förstår hur Time Stop i Jojo's Bizarre Adventure fungerar.

Det är korrekt att Jotaro kan röra sig på frusen tid. Och med den logiken kan DIO också flytta i frusen tid i 2 sekunder. (citerad från tidigare svar)

Detta är verkligen sant till viss del. Tekniskt sett borde Dio kunna röra sig som Jotaro kan, men så är inte fallet. Time Stop kan göra det möjligt för flera standanvändare att stoppa tiden samtidigt eller med olika intervall om de kan röra sig i stopptid.

Jotaro kan stoppa tiden i 5 sekunder och han använder den (se tidsstopp) under den nionde sekunden av DIO: s tidsstopp, och för närvarande har Za Warudos tidsstopp ersatts av Star Platinum och DIO kan bara röra sig i 2 sekunder. Det slutade med att han frystes på 11: e sekund efter att Za Warudo aktiverades, men eftersom den redan har ersatts av Star Platinum (se tidsstopp) har DIO använt 2 sekunder som han kan flytta på frusen tid. (citerad från tidigare svar)

Det finns dock en teori om att Time Stop kan överlappa om två stativ använder den, vilket leder till effekten av att Dio till synes kan fortsätta att röra sig efter att hans tidigare gräns uppnåddes. Som nämnts i anime var hans maxgräns för tidsstoppstid 11 sekunder. Eftersom Jotaro förmodligen stoppade tiden i 5 sekunder och stoppade den vid nionde sekunden av Dio's Time Stop medan han flyttade in stopptiden, kan detta bevis stödja denna teori eftersom de visuella och ljudeffekterna av Time Stop börjar träda i kraft bara ses när tiden flyter som normalt.

När det gäller vägvalsen kan jag ganska se varför Dio skulle vilja se till att Jotaro är död genom att krossa honom med det tyngsta han kunde hitta. Som han sa, "Du kan aldrig vara för försiktig när du hanterar med Joestars." Där han hittade vägvalsen är det som stubbar mig.