Anonim

TÄTT LANDET, MEN VARFÖR?

Jag letade efter manga-anpassningar av Rising of the Shield Hero historia och märkte något konstigt. Eller åtminstone något jag inte har stött på tidigare.

Tittan av mangan bifogades ofta med kvalet "The Manga Companion", som på Amazon. Jag såg också följande fras upprepade några butiker:

Det här är Manga-följeslagaren till Ultimate Light-serien.

Vad betyder "följeslagare" kvalificering i detta sammanhang?
Är det vanligt att en manga-anpassning av en lättroman har denna kvalificering?
Betyder det att mangan inte är avsedd att slipa på egen hand, eller läser jag bara för mycket i ordet?

Kort sagt, detta gjordes av utgivaren för att förhindra förvirring genom att indikera att det är Manga-följeslagaren till den ursprungliga ljusromanen.

För närvarande säljs ljusromanen under samma namn, utan den bifogade "The Manga Companion" som med tanke på liknande omslag kan leda till att människor köper ljusromanen när de tänkte köpa mangan, och vice versa.

Om varför de valde "The Manga Companion" specifikt framför bara "manga" skulle jag inte veta. Endast En fredsböcker skulle kunna berätta det för oss.

2
  • Ja, med "The Manga Följeslagare"över bara" Da Manga "är det som slänger mig. Jag kan till och med nå utgivaren om detta.
  • @DJPirtu Ordet följeslagare betyder bara att det inte är originalet. Om det bara kallades "The Rising of the Shield Hero Manga" kan du felaktigt anta att det var det ursprungliga källmaterialet.