Anonim

VAD HÄNDES med Space Junkies VR och VR Multiplayer-problemet

Det finns några romaner som "From the New World", som är utmärkta romaner och prisvinnare, men kommer aldrig hit. De faller fortfarande in i "otaku" -underkulturen men tilltalar också en bredare publik.

Har som konsumenter någon form av publikfinansiering eller liknande någonsin försökt få dessa material översatta? Hur kan konsumenter uttrycka sin önskan att ta med detta material utomlands?

6
  • Såvitt jag vet har ingen crowdfunding-insats för en Jap -> Eng-romanöversättning lyckats. Japanska innehållsskapare är notoriskt försiktiga med crowdfunding (särskilt när finansieringen sker av internationella fans), så antalet framgångsrika "otaku" -relaterade lokaliseringsprojekt som har lyckats kan antagligen räknas på två händer (det finns Little Witch Academia, Kick-Heart , Time of Evas tilläggsprojekt [Inverterad Patema, etc], alla Animesols och kanske några andra).
  • Jag är inte säker på om du är medveten om detta, men Från den nya världen hade faktiskt ett slags pseudo-crowdfunding-ansträngning av Vertical Inc. (länkarna från deras webbplats är borta, så se det här blogginlägget istället) där de försökte få några tusen människor att informellt förbinda sig att köpa romanen om den skulle översättas. De misslyckades naturligtvis.
  • @senshin de har en översatt version av volym 1,2,3 som säljs så inte säker på vad som händer med det.
  • @Prix Det är mangan, inte romanen.
  • @senshin ah det är min dåliga :)

Från och med nu, ja! Vissa Visuella romaner (dessa räknas som romaner i min bok) har framgångsrikt massats med pengar här ute. Några exempel på detta görs mest av Sekai-projekt.

Till exempel, World End Economica finansierades redan och har översatts och släppts. Den ursprungliga KickStarter finns här. Sekai Project arbetar också med några andra. Dessa inkluderar:

  • Clannad (redan finansierad)
  • Grisaia
  • VAR
  • fel Milestone One

Så svaret är ett rungande JA nu! Med Clannad i horisonten kan vi se ännu fler av dessa sträcka sig ut på engelska.

Det bästa sättet att övertyga distributörer om att detta fungerar på ett tillförlitligt sätt är att se till att det gör det genom att stödja liknande projekt när du ser dem. Som nämnts ovan finns det ett antal projekt som har varit framgångsrika som LWA2 och kick-heart. Om någon som Trigger fortsätter att köra kickstarter och tjäna mer än en halv miljon dollar, ja, resten kommer att fånga.