Anonim

Dell Inspiron 3650 Unboxing

Enligt Wikipedia är filmen en midquel som äger rum mellan avsnitt 22 och 23 i anime.

Efter att ha sett både filmen och anime kommer jag inte ihåg någon anslutning som gjorde det viktigt för den att ses i den här ordningen. Jag minns inte någonting som hade hänt i anime som var viktigt för filmen, och jag kommer inte ihåg att något som hände i filmen var viktigt för avsnitt 23 och framåt.

Har jag missat något? Eller passar det mellan avsnitt 22 och 23 bara för att författarna tänkte på det så (kanske tänkte författarna på tidslinjen så, även om det kan vara irrelevant?)?

Ingenting som händer i filmen är väsentligt för vad som händer i avsnitt 23 och 24. Faktum var att filmen kom ut över två år efter att serien var klar, så det fanns inte riktigt utrymme för att lägga till mer plot innan slutet. Eftersom slutet på Cowboy Bebop medvetet är tvetydigt fanns det inget utrymme för en film efter att händelserna i avsnitt 23 började, så att sätta det innan avsnitt 23 var nödvändigt och det enklaste valet är mellan 22 och 23.

Jag skulle hävda att placeringen av filmen i kronologin inte är så viktig. Cowboy Bebop är ganska episodisk under större delen av sin körning, och berättelserna kan ordnas utan att allvarligt påverka känslan av showen. Kronologisk ordning är mestadels irrelevant för serien som helhet (med några få anmärkningsvärda undantag). På samma sätt gör placeringen av filmen ingen stor skillnad. Det finns ett antal platser det kunde placeras i kronologin konsekvent, men att sätta det före avsnitt 23 var det enklaste. Faktum är att några få personer jag känner tittade på filmen efter avsnitt 24, vilket uppenbarligen inte fungerar kronologiskt, men de trodde inte att de missade någonting genom att se den i den ordningen.

1
  • Jag trodde det!

Avsnitt 23 avbryter TV-showen Big Shot för bounty hunter, även om den var med i filmen. Det är ungefär det enda som knyter fast det i kontinuiteten, det måste ske någon gång före avsnitt 23, och efter att ha fått Faye, Ed och Ein som en del av besättningen.

I filmen, den Höjdare Bounty Hunters Show är fortfarande sänds. I avsnitt 23 avbryts det.

I avsnitt 23 "Brain Scratch" ser vi också att Jobim (av seriens tre återkommande gamla män: Antonio, Carlos och Jobim) är död efter att ha uppenbarligen försökt och misslyckats med att få belöningen på Dr. Londes. Alla tre lever i filmen (och jag tror att en av dem hävdar att de är bounty hunters som ett "halvskämt").

Allt detta att säga, plus det faktum att filmens soundtrack har filmspår märkta 22.5, det är ganska uppenbart var filmen sitter i kronologi. Återigen spelar det ingen roll för mycket. Så länge Edward är i besättningen (så efter ep. 9) och före ep. 23 kan det äga rum var som helst.

Vissa teorier om att filmen äger rum efter föreställningen, eftersom det verkar som om Spike kanske drömmer om hela filmen. Men det här är i bästa fall spekulation.