Anonim

Hur glasskyskrapor erövrade våra städer - Cheddar förklarar

Några av tjejerna som erövrats av Keima har problem som verkar vara delvis lösta när de befriats från deras lösa själ (som Kanons osynlighet), men medan Elsie ibland funderar på om det har någon relation till att den förlorade själen är inne i flickans hjärta, är det bekräftad.

Finns det någon solid referens i kanonmaterial om nackdelarna med att vara besatt av en lös själ?

0

Det enda konsekvent nackdelen med att vara kvar besatt är att ditt första barn är reinkarnationen av en djävul från det gamla helvetet. Huvudmålet med en lös själ är att återlämnas, och eftersom de gör detta genom sin värds första avkomma (se nedan), skulle de inte vilja påverka värdn negativt för drastiskt.

Bortsett från det, som du säger, har vissa tjejer som är värd för en lös själ en speciell "kraft", som Kanons osynlighet eller Tsukiyos krympning. Även om den inte har en viss "kraft" som sådan kan den lösa själen fortfarande påverka värdens personlighet kraftigt (t.ex. Shiori, som inte har någon specifik kraft, men läser varje bok i biblioteket och lever en avskild existens). Dessa är alla unika för en viss tjej, och även om de varierar kraftigt, är de fortfarande definitivt nackdelar som skulle lämna mindre än önskvärda levnadsförhållanden om de inte kontrolleras.

Att bestämma den mest potenta nackdelen beror på flickan, antar jag, men det finns inga positiva saker att ta bort från att vara besatt!

1
  • 3 Jag såg en gång att det föreslog att Shioris otroliga läshastighet var en "kraft" från Loose Soul inuti henne. Kom inte ihåg mangan, men i hennes första framträdande i anime ser vi henne brinna genom ungefär två sidor per sekund.