Anonim

Mormon Heaven & Hell

Vet vi vilken hiss som är himlen och vilken är helvetet? I Dödsbiljard film, det verkar typ av diskutabelt. Liksom det första avsnittet av Dödsparad, gick frun eller mannen till helvetet? Har det någon betydelse för att vinna spelet?

Inte heller säker på om det här är någon form av ledtråd, men början på avsnittet när paret går in i rummet:

Men i slutet av avsnittet lämnar paret i samma hissar men maskerna har bytts ut:

11
  • AFAICT, det finns ingen himmel eller helvete i anime, dess reinkarnerade eller ogiltiga, VARKEN motsvarar himmel eller helvete, men IMO vill hellre gå till det lyckliga ansiktet än det arga ansiktet.
  • Tja, undertexterna i Funimation sa "himmel" och "helvete".
  • i.stack.imgur.com/3Tj8X.png
  • @nhahtdh det är vad Wikipedia säger "Efter att Dequim hindrar Takashi från att ytterligare attackera Machiko skickar han dem till hissarna, där Takashi blir reinkarnerad och Machiko skickas till tomrummet."
  • 5 Lyckligt ansikte är himmel, arg ansikte är helvete, skulle vara det enkla svaret. Jag skulle ändå säga att reinkarnation inte är lika med himlen. SPOILER - detta bevisar det (hon har en ring på), och det är inte hennes man - i.stack.imgur.com/xJxar.jpg

Vi vet att det slutliga resultatet är att mannen skickas till himlen och hustrun till helvetet:

Takashi reinkarneras och Machiko skickas till tomrummet. Wikipedia

Bartendern säger också att mannen går till "himlen" och frun till "helvetet". Detta är i scenen efter slutkrediterna för det första avsnittet. Jag tror att du kanske har missat det eller Funimation kunde ha försummat att inkludera det.

Som du nämnde säger Funimation-subs Heaven and Hell istället för Reinkarnated and Void. Jag tror att detta beror på lokalisering, eftersom de flesta engelsktalande kommer att bli mer bekanta med begreppet "himmel och helvete" efter döden snarare än "reinkarnation och tomrum".

Masken indikerar vart människorna i hissen går.

Mitt resonemang är att mannen anländer i helveteslyften för att han dödade paret till att börja med. Sedan när det avslöjas att frun lurade, skickas hon till helvetet.

2
  • 1 Det andra avsnittet är ute och bekräftar att ditt svar är korrekt. Den vita masken är reinkarnation ("himlen") och den är uttryckligen bra. Den röda masken är tomrummet ("helvete") och den är uttryckligen dålig. Maskerna låter dig veta vart varje person skickas i slutet (även om det verkar som att karaktärerna kommer att berätta för dig också).
  • 3 Jag tycker att du bör ta med innehåll från avsnitt 2 i ditt svar. Det finns en intressant uppenbarelse i B-delen.

I själva verket finns det inget "himmel" eller "helvete", bara "reinkarnation" eller "tomrummet".

Ur ett kristet perspektiv kan reinkarnation (inte ett kristet begrepp) betraktas som "himmel" och tomrummet "helvete".

När man tittar på detta från ett yttre perspektiv är det enda skälet till att "termerna" och "helvetet" togs upp för att göra situationen enklare och tydligare (dvs. svart mot vitt) och relaterat till människorna som genomgår detta rättegång. Verkligheten i det som porträtteras är dock att det inte finns någon verklig belöning eller straff (eller till och med ett efterliv). Slutresultatet verkar helt enkelt som att du antingen går tillbaka till att leva eller att du slutar existera helt.

I Noh-teatern representerar den kvinnliga masken (vit) den gudomliga, och Oni (och djur) maskerna (röd) representerar den demoniska. [1]

Baserat på analysen av de fyra anime-episoderna och Dödsbiljard OVA, man kan dra slutsatsen att Den vita är "himlen" och den röda är "helvetet".

Avsnitt 1

Reinkarnation:

Tomhet:

Resultat: Kvinna | På i

Avsnitt 2

(Ibid)

Avsnitt 3

Reinkarnation:

Tomhet:

(ingen)

Resultat: Kvinna | Kvinna

Avsnitt 4

Reinkarnation:

Tomhet:

Resultat: Kvinna | På i

Dödsbiljard

Reinkarnation:

Tomhet:

Resultat: Oni | Kvinna

0

Mannen skickades för reinkarnation, medan frun skickades till tomrummet. I avsnitt 2 bekänner Deciem detta.

Himmel / helvete finns inte i Shinto-religionen, begreppen som det hänvisas till i originalmanuset är Reinkarnation och Void.

Maskerna ovanför dörren är Nej Masker. Dessa masker finns i alla olika former, men de ovanför dörren är en blek hona och en oni (demon).

Eftersom baren är ett område för att bedöma de kandidater som anländer (se skärselden eller Naraka) vet vi att de inte är helt bra - eftersom de omedelbart skulle ha gått in i Nirvana. Faktum är att testet är att se vilken person som är bortom att spara och vem som ska få ett andra skott i livet.

Den demoniska masken känns omedelbart igen som "ond", och som sådan är det ganska säkert att anta att den leder till tomhet - som inte får förväxlas med helvetet. Annullering är helt enkelt tomhet. maskens rodnad är också förknippad med ilska eller känslor av intensiv ilska.

Den bleka kvinnliga masken är mänsklig och vit - ger en känsla av lugn. Det är betydligt mindre skrämmande än oni-masken. Vi kan ta från detta att det är representativt för reinkarnation (förlåtelse).

Avsnitt 2 bekräftar också att vinna inte spelar någon roll - vilket är vettigt. Livsdödssituationen har skapats för att testa de sanna naturerna hos de människor som döms.

Jag tror på avsnitt 1, maskbrytaren var ett animationsfel, eftersom det var korrekt i följande avsnitt:

1
  • 3 Jag tycker att du bör ta med innehåll från avsnitt 2 i ditt svar. Det finns en intressant uppenbarelse i B-delen.

I Dödsbiljard, manens öden och den gamla geizern antyddes svagt av biljardbollarna som Decim höll i slutet av filmen: den blå bollen som var kopplad till mannens hjärta var uppe och ovanför den röda bollen som var kopplad till den gamla geezerns hjärta, antydande att mannen hade gått upp till himlen och den gamla gejaren till helvetet.

Men det som verkligen löser debatten är ordlistan på den officiella webbplatsen för Dödsparad, där det uttryckligen anges att maskerna indikerar huruvida de dödas själar skickas för reinkarnation eller förvisas i ogiltigheten.

様 々 な ゲ ー ム に よ っ て 裁定 を 下 さ れ た 死者 た ち は, 2 つ の ド ア が 並 ん だ 客 用 の エ レ ベ ー タ ー に 乗 せ ら れ, 転 生 か 虚無 の ど ち ら か に 送 ら れ る. そ の 行 き 先 は エ レ ベ ー タ ー 上部 に あ る 「白 い 能 面」 と 「般若 の 面 」が 表 し て お り 、 死者 の 身体 魂 が 送 ら れ た 後 、 た だ の 人形 と 化 す。

Den vita Noh-masken (Koomote) och Hannya-masken betecknar Heaven respektive Hell. För att klargöra är Void mer som helvetet än Nirvana. Ginti gav en beskrivning av Void i avsnitt 11:

Det motsvarar ett utrymme som inte innehåller något - en kyrkogård för själar. Ditt sinne är allt som återstår. Terror, ånger, förtvivlan - det är känslan av att falla för alltid medan du omfamnar alla dina negativa känslor.

Jag har skapat en tabell som visar alla resultaten av spelen och de beslut som fattas av Arbiters:

╭─────────╥─────────────┬─────────────────┬───────────┬─────────────┬─────────────────╮ │ Episode ║ Game │ Winner │ Loser │ Heaven │ Hell │ ╞═════════╬═════════════╪═════════════════╪═══════════╪═════════════╪═════════════════╡ │ 1,2 ║ Darts │ Machiko │ Takashi │ Takashi │ Machiko │ │ 3 ║ Bowling │ Shigeru │ Mai │ Shigeru,Mai │ (None) | │ 4 ║ Arcade Game │ (Tied) │ (Tied) │ Yousuke │ Misaki | │ 6 ║ Twister │ Harada │ Mayu │ (None) │ Harada │ | OVA ║ Billiards │ Man │ Old Man │ Man │ Old Man | | 7 ║ Billiards | Woman | Man | Woman | Man | | 8,9 ║ Air Hockey | Shimada | Tatsumi | (None) | Shimada,Tatsumi | | 10 ║ Old Maid | Sachiko(,Decim) | (Chiyuki) | Sachiko | (None) │ └─────────╨─────────────┴─────────────────┴───────────┴─────────────┴─────────────────┘
Obs: Vi fick faktiskt inte se "kunderna" lämna vid hissarna i avsnitt 6 och 9. Men även utan den tillförlitliga indikatorn för bedömning som är maskerna är det liten tvekan om att alla "kunder" i dessa två avsnitt skickades till helvetet.

Som du kan se verkar resultatet av spelen inte ha någon betydelse för om vinnaren eller förloraren skickas till himlen eller helvetet. Faktiskt, var och en av nästan alla möjliga resultat täcks i exakt en av de sju typerna av spel. Det är oklart om vinnarna och förlorarna av en viss typ av spel alltid kommer att få samma bedömning, men det är osannolikt att de gör det.

Killar jag såg den här sidan och det stod att Takashi i grunden gick till helvetet & hans fru gick till himlen. Men i buddhismen är reinkarnation det som anses vara dåligt. Någon som är reinkarnerad är någon som fortfarande är okunnig och ännu inte har nått upplysning. Så de går igenom lidandena och prövningarna att leva i en ändlös cykel för att så småningom uppnå det. Att gå in i tomrummet är också att nå upplysning.

"När okunnigheten dras ur roten upphör återfödelsen."

Någon som når tomrummet uppnår nirvana. Att vara upplyst är att bli rid av alla världsliga önskningar och gå in i ett tillstånd av "tomhet" eller existentiell frihet eller transcendens. (Sluta existera)

Så frågan är inte huruvida dessa människor går upp eller ner, utan om de når upplysning eller accepterar och erkänner sina synder ... skulle jag säga.

1
  • 1 Helvetet och himlen är begrepp som förklaras för gästen (nämns direkt i första avsnittet), men reinkarnation och tomrum är det faktiska som de går igenom. Hur som helst tror jag att ditt svar är vettigt, så rösta.