Anonim

Lady Gaga - Perfect Illusion (officiell musikvideo)

Jag ser ofta att många anime-serier har några extra avsnitt. Vissa märks uttryckligen som Specialerbjudanden, andra märkta som OVA. jag får Specialerbjudanden, men jag förstår inte riktigt begreppet OVA.

Jag googlade och hittade det här: Vad är skillnaden mellan en OVA och en OAV?, men allt jag förstod av det är att:

OVA/ OAV står för Originalvideo-animering

Nu förklarar det inte mycket, eller hur? Så min fråga är, hur skiljer den sig från andra extra avsnitt (Specials)? Är de samma sak och producenterna använder termerna omväxlande eller något annat?

I stort sett kan de två termerna bytas ut, även om det finns några punkter på (nästan) skillnad:

  1. OVAs släpps vanligtvis för hemmavideo (vare sig det är VHS, DVD eller vad som helst), medan det är möjligt för en Special att släppas som en TV-sändning som bara är skild från resten av showen.
  2. OVA är ofta kortare än en normal episod av showen, medan Specials ofta är lika långa eller längre, även om detta definitivt inte alltid gäller.
  3. Vissa OVA är inte associerade med en show, så de är inte ett "speciellt avsnitt" av någonting. Till exempel serien Video Girl Ai släpptes bara någonsin som en 6 avsnitt direkt OVA.
2
  • 2 Some OVAs are not associated with a show Du kan säga att de är en show eller till och med en serie i sig.
  • Ja, det är lite av poängen jag gjorde :)

För att beskriva "Special" och OVA måste vi beskriva vad som är "normal" anime.
Vanligtvis sänds anime (TV-serie anime) varje vecka. Det fortsätter i 13 eller fler veckor. Det är vanligtvis gratis med TV-reklam (och har iögonfallande i mitten av avsnitt). TV-stationen har sin kod: ingen pantsu-scen, ingen våldscen. DVD: n (eller BD) släpps senare.

Special (aka TV Special) är inte veckovis. Vanligtvis årligen eller ett skott. Det har bara ett avsnitt men det har längre längd (ex 2 timmar). Den är fortfarande avsedd för sändning. Behöver uppfylla sändningskoden.

OVA skapas för försäljning (via video eller DVD). Den är avsedd för det lilla antalet tittare utan reklam. Det betyder mer otakuvänligt tema. Du behöver inte följa sändningskoden. Det är OK att ha svårt våldsscen.

Men på senare tid sände en del OVA med censur. Å andra sidan är vissa TV-serier på luft med censur och säljer DVD (eller BD) utan censurversion. Gränsen blev tvetydig.

Annan kategori är animefilm som är avsedd att visas i teatern. Anime-filmen är mellan special och OVA.

Anime Lupin the Third har all TV-serieversion, OVA, Anime-film och TV Special. I det här fallet släpps specialversionen årligen.

2
  • 1 "TV-stationen har sin kod: ingen pantsu-scen, ingen våldscen." Att säga "inget våld" kan vara ett sätt att generiskt som om TV-stationens kod inte är att väcka något våld, då kunde Anime som Naruto, Bleach, One Piece och Fairy Tail inte sändas (på grund av våld). jag vet med säkerhet att vissa shower med våld inte kan sändas vid vissa tillfällen på grund av publiken (denna show med våld sänds mycket senare)
  • TV-station öppnar inte detaljens kod och vi antar att den skiljer sig mellan morgonanime (som precure), kvällsanime (som naruto) och sen nattanime. men till exempel "Fall stängt" drar blod som svart istället för rött, på grund av koden att de inte ska visa blod.

OVA står för Original Video Animation, det betyder att dessa avsnitt är ungefär som "Betatest". Eller de kan vara allt som inte är relaterat till själva anime, till exempel; I Anime "Clannad" finns det ett OVA-avsnitt där Tomoyo / Spoilers / och Tomoya har ett romantiskt förhållande, men i själva serien existerar detta förhållande inte, men det gör det inom OVA. OVA: erna är separata från serien och är vanligtvis bara en liten bonus från producenterna, men det bör noteras att de är icke-kanoniska och bör behandlas som sådana. Jag hoppas att detta kan hjälpa.

2
  • 1 this means these episodes are much like 'Beta-tests.' Kanske kanske inte. Vissa serier görs helt som OVA.
  • bör bara tillägga att inte alla är icke-kanoniska, den tredje säsongen av Maria vakar över oss är helt OVA och det är fortfarande kanon på grund av det faktum att den 4: e säsongen hänvisar till Yumis semester med Sachiko. också för att lägga till vad @nhahtdh sa, inte bara Maria vakar över oss men Baka och Test och Full Metal Panic hade en hel säsong som en OVA och de släpptes långt efter de ursprungliga säsongerna så de är inte "Betatest"

OVA är inte speciella avsnitt, som det heter i sitt eget namn: Original Video Animation (OVA), de är gjorda för videokonsumtion och hade inga begränsningar (censur) med avsikt att expandera marknaden till en mer mogen publik. Det finns också ONA (Original Net Animation) som är tänkt att ha premiär på Internet.

1
  • Det framgår inte av ditt svar hur OVA faktiskt skiljer sig från specialerbjudanden. Förklara ditt svar och ge ytterligare information och inköp.

OVA är en oändlig idé och ändrar syftet från titel till titel. Det enda som verkar hålla i de flesta är att OVA är mycket närmare vad den ursprungliga författaren såg för sig. Vissa serier släpptes ursprungligen med OVA eftersom författaren kan producera en kvalitet som är tillräckligt hög för public release. Andra släpper OVA efteråt, när projektet får mer finansiering, så det kan slutföras som de ursprungligen ville, men inte hade råd. Ta det som du vill.