Anonim

Compton av Mr.Capone-E (officiell musikvideo)

Innan jag tittade på den senaste anime-bågen med fokus på Itachi hade jag antagit att han och Shisui var ungefär samma ålder men i avsnitt 452 framträder Shisui som en fullfjädrad ninja tillsammans med den 6 eller 7 år gamla Itachi när den senare fortfarande var ett förstaårsstudent.

Att också läsa in saker ytterligare väckte Shisui sin Mangekyo efter att ha bevittnat en namnlös väns död i det tredje stora Ninja-kriget, så han måste ha varit tillräckligt gammal för att delta där.

Finns det ytterligare information som kan hjälpa till att spika Shisuis ålder?

1
  • Inofficiell omröstning om åldersskillnad mellan Shishu och Itachi

Jag vill påpeka; vi har ingen aning om hur gammal Shisui var när han tog examen från akademin. Vid den tiden var medelåldern nio (se Obito Uchiha och Rin Nohara). Vi vet inte om Shisui tog examen tidigt eller inte. Det spelar en avgörande faktor här, med tanke på att han träffade Itachi ungefär två eller tre år efter examen.

Om han tog examen i medelåldern under krigstiden, skulle detta göra honom någonstans runt arton till tjugo år vid tiden för hans död. Således gör han sex år äldre än Itachi, ge eller ta. Kanske tog han examen vid sex, som Kakashi, eller kanske sju. Eventuellt åtta. Vi har ingen aning. Vi vet inte hur länge Shisui kämpade i kriget för någon av dem. Tänk om det var ett år? Eller mer?

Att mäta sin visuella ålder 18-20 är dock mest meningsfullt. Dessutom har du sett skillnaden i höjd mellan Shisui och Itachi när de träffades första gången? Enligt min mening är det för stor skillnad för att det bara ska finnas ett åldersskillnad på tre år.

Du måste också ta hänsyn till Shisuis höjd- och viktstatistik från databoken. Vid tiden för hans död hade han höjden och vikten av en genomsnittlig vuxen man. Han kunde inte ha varit mindre än arton. Jag gillar att tro att han var nitton; sex år äldre än Itachi.

När Shisui dog var han 16 och Itachi 12-13 år gammal. Han träffade 5-åriga Itachi ett år efter det tredje stora ninakriget. Förutsatt att Shisui var 3 år äldre än Itachi borde han ha varit 7 under kriget. Chunin rang och högre får delta i krig. Med tanke på att Shisui var extremt begåvad, är det vettigt att han var en Chunin vid 7 års ålder.

1
  • 1 Det är fel shisui var 19 och itachi var 15

Itachi var 12-13 och shisui var 16. Eftersom Shisui dog innan itachi lämnade byn och Itachi lämnade byn när han var 13. Det betyder att Itachi inte kunde ha varit 15. Detta betyder också att om Itachi skulle ha varit 15 år statskuppet skulle ha hänt. Vilket det inte gjorde så ledsen Itachi Uchiha, du är tyvärr felaktig ...

1
  • Vänligen inkludera relevanta källor / referenser.