Anonim

Overlord säsong 2 avsnitt 1 First Impressions - Bra start för anime 2018

Jag ser att det finns många fler kapitel / volymer av Knights of Sidonia än det finns avsnitt. Om jag skulle vilja komma in på mangan när anime-serien är klar, var skulle jag börja och är de direkt korrelerade?

0

Enligt Manga Updates, den första säsongen av Sidonia riddare börjar vid Vol 1, Kap 1 och slutar på Vol 6, Kap 26.

1
  • För säsong 2, se antingen Tarcs svar eller Sebastian_Hs svar.

Det är faktiskt inte så lätt att svara. Anime täcker det mesta av källmaterialet ganska nära men inte allt. Vissa händelser har utelämnats eller ändrats. Flera händelser har också flyttats i tidslinjen.

Ett perfekt exempel på detta är den sista striden mot Benisuzume (Crimson Hawk Moth). Det är i stort sett slutet på Anime säsong 2 men i Manga händer denna kamp i Volym 9.

Men en hel del Volume 10-material gjorde det också till Anime. I anime händer dessa händelser, mestadels några sociala interaktioner och liknande, före striden på Lem 9 medan de händer efteråt i Manga. Andra saker har utelämnats så att Anime inte täcker hela Volym 10.

Sammanfattningsvis täcker Anime (båda årstiderna) ungefär de första 10 volymerna av 15, med cirka 5 volymer per säsong.

För alla som är intresserade av att läsa Manga (som en tredje säsong måste fortfarande meddelas) skulle jag definitivt rekommendera att läsa från början, även om du känner till Anime. Det är vad jag gjorde och du kan upptäcka skillnaderna och vad som har utelämnats eller förändrats i jämförelse.

Enligt Manga Updates, den andra säsongen av Sidonia riddare verkar sluta i kapitel 43.

1
  • volym 9 kapitel 43 slutar i det mellersta området av säsong två inte slutet på det