Anonim

LPS: Bloodshed {säsong 1} {avsnitt # 6: \ "Bittersweet \"} [PG]

Om du skulle skriva något som: "Bob Hyrule dör av ålderdom", skulle detta fungera?

Per fråga "Kan jag öka min livslängd": NEJ !.

I Death Death kan du inte ställa in dödsdatum längre än offrets ursprungliga livslängd. Även om offrets död anges i Death Death utöver hans / hennes ursprungliga livslängd, kommer offret att dö före den inställda tiden.

Det enda rimliga sättet för honom att dö i ålderdom skulle vara om du vill att han ska dö av ålderdomen inom 23 dagar. Detta kräver att han redan är väldigt gammal.

Men Death Note kan bara fungera inom 23 dagar (i den mänskliga kalendern). Detta kallas 23-dagarsregeln.

Om så är fallet är jag inte säker på hur idiopatisk död från ålderdom skulle uppstå men det verkar inte finnas något som hindrar den "orsaken".

4
  • 1 om du skriver: john zeruo dör av [blank] sjukdom, skulle han leva mer än 23 dagar.
  • @ user6399 Han skulle inte. Personen kommer alltid att dö inom 40 sekunder, såvida du inte anger tid och datum. Så i ditt fall kommer personen att dö av [blank] sjukdom inom 40 sekunder, förutom om det inte är möjligt för offret att få en vital sjukdom inom 40 sekunder. Då skulle han bara dö av en hjärtattack, för villkoren var omöjliga. Det skulle vara detsamma som att skriva "Person dör av olycka", eftersom du inte angav ett datum kommer det att ske på exakt 40 sekunder efter skrivning.
  • Observera (som någonsin nedröstat) att detta svar inte motsägs av regel XXVII. Ålderdom är inte en sjukdom.
  • men om personen är avsedd att dö från hög ålder, skulle det inte fungera? @Peter Raeves

Nej, av två skäl:

1) "Ålderdom" är inte en dödsorsak. "Död av ålderdom" indikerar när en person dör av någon naturlig orsak.

2) Efter # 1 kan du bara ange när en person kommer att dö om det är inom 23 dagar.

Regel XXVII

Om du skriver "dö av sjukdom" för dödsorsaken, men bara skriver en viss dödstid utan det faktiska namnet på sjukdomen, kommer människan att dö av en adekvat sjukdom. Men Death Note kan bara fungera inom 23 dagar (i den mänskliga kalendern).

Detta kallas 23-dagarsregeln.

Men nästa regel gör det klart att det är möjligt att skriva en dödsorsak som gör att offret kan leva mycket längre än 23 dagar.

Regel XXVIII

Om du skriver, "dö av sjukdom" som tidigare med en specifik sjukdom s namn, men utan en viss tid, om det tar mer än 24 dagar för människan att dö kommer 23-dagarsregeln inte att träda i kraft och människan kommer att dö vid en tillräcklig tid beroende på sjukdomen.

Därför kan du skriva någons namn i Death Note, där dödsorsaken är en sjukdom som det tar decennier att utveckla. Detta skulle i huvudsak göra offret immun mot Death Note, samtidigt som de fortfarande låter dem leva ett långt liv (förutsatt att de ändå skulle ha levt ett långt liv).

Tänk på att detta inte kan användas för att förlänga någons liv, eftersom offret fortfarande kommer att dö i slutet av sin ursprungliga livslängd.

Regel LVII

I Death Note kan du inte ställa in dödsdatum längre än offrets ursprungliga livslängd. Även om offrets död anges i Death Death utöver hans / hennes ursprungliga livslängd, kommer offret att dö före den inställda tiden.

Jag insåg precis ett sätt som Light kunde ha garanterat sin säkerhet med denna regel, eller åtminstone hans säkerhet från andra dödsanteckningar och Ryuk. Antag att Ljus beordrade Mikami att skriva sin dödsorsak som "rakitis" eller "Huntingtons sjukdom" som båda tar årtionden på decennier för att döda sina offer och till och med kan hålla i människors äldre år i sin anteckningsbok. Det betyder att han skulle ha haft en immunitet från döden för bärbara användare och shinagamies. detta betydde också att ljus skulle veta är ungefärlig tid han hade före döden. Detta kunde ha lett honom till att säkra livet (förutsatt att han slog Near i den slutgiltiga uppgörelsen) under mycket lång tid och till och med överlista Ryuk, för skulle aldrig kunna döda honom. även om han kände att han behövde dö.