Anonim

HEMLET AV KAIDO & Hans JÄVELFRUKT | YAMATO ENORM RÄTTNING I WANO (One Piece Theory)

När jag undersökte min egen fråga Hur viktigt var uppfinningen av blått mot anime? Landade jag relativt snabbt på Hokusai. På sidan anges att Hokusai felaktigt anses vara prejudikat för modern manga.

Det största av Hokusais verk är 15-volymssamlingen Hokusai Manga ( ), en bok fylld med nästan 4000 skisser som publicerades 1814. Dessa skisser anses ofta felaktigt föregångaren till modern manga, eftersom Hokusai's Manga är en samling skisser (av djur, människor, föremål etc.), som skiljer sig från den berättelsebaserade serietidningen i modern manga.

Och med tanke på att den första "manga" var mer konst än manga som vi känner den idag. Vad är den första någonsin producerade anime och manga?

Hur blev manga som vi känner den idag?

3
  • Vad skulle du skilja de andra formerna från manga? Är det komisk stil? Publiceras det i tidskrifter? Var skulle du rita gränsen så att ett svar vet vad du ska leta efter?
  • @kuwaly Jag skulle betrakta manga som vi känner den idag som svart på vitt, 6-8 lådor per sida, läst från höger till vänster, förmedla en slags historia. Jämfört med den länkade första mangan som i grunden var en stor segmenterad målning som förmedlade en historia
  • Det vi betraktar som manga kan kallas manga efter andra världskriget. Efterkrigstidens allierade ockupation och USA: s kulturella influenser, särskilt om serier som kom över och tecknade filmer från TV- och Disney-filmer hade djupgående effekter i kombination med den växande publiceringen vid den tiden. Krig och militär konst och skrivande censurerades kraftigt under denna tid, vilket gör att konstnärligt fokus flyttas till andra områden för att skicka olika meddelanden. Astro Boy är ett mycket anmärkningsvärt exempel.

Medan ursprunget till manga går tillbaka till så långt som 1100-talet. Förkrigstidens mangatidningar, som Eshinbun Nipponchi och Japan Punch försöktes, men deras framgångar var blandade och mest misslyckade av olika skäl. Den knappast liknade mangan idag, men mores liknade bildböcker med text, mer synonymt med kinesisk grafisk konst från perioderna.

Media som vi kallar modern manga föddes mestadels genom kommersialismen av den japanska ekonomin efter kriget. Västerländska influenser, särskilt amerikansk kultur, spelade en stor roll. Hur allt kom till beror på en mängd olika faktorer, men kommersialismens våg var det som hjälpte till att bära det runt om i världen.

Manga själv är en uppslukande social miljö som omfattar olika sociala aspekter, från historia, till språk, till politik, religion, familj, ekonomi och utbildning, manga återspeglar det japanska samhället i dess kärna, det goda och det dåliga. Myterna, traditionerna, tron, ritualerna, tabuerna och fantasierna i det japanska livet läggs fram på papperssidor. Den kommersiella spridningen av den japanska förlagsbranschen skapade en uttryckskanal som möjliggjorde massfördelningen av både verkliga och fantastiska idéer från den tiden. Manga som medium är mest relaterat till människor på personlig nivå på grund av detta. Även om de inte alltid är tillämpliga ansluter mediernas intima idéer och ämnen till många på en personlig nivå. Medan manga tenderar att skildra ett mikrokosmos från Japanese Society. Problemet är inte begränsat till japanska människor och samhälle. Dessa glädjeämnen, sorg och svårigheter kan delas av alla som medmänniskor som kan ha medkänsla.

Manga är ett uttrycksmedium för människor till andra människor. Människor ser kanske inte öga mot öga hela tiden, men när de gör det går anslutningen utöver bilderna och orden på sidan.