Anonim

Det enklaste sättet att få en Mewtwo i Pokemon Fire Red / Leaf Green 2

I pokemon-serien fick trioen Groudon, Kyogre och Rayquaza båda nya krafter efter att mega evolution upptäcktes, men varför fick Groudon och Kyogre en primär form och Rayquaza fick en mega, är det möjligen för att Rayquaza inte har en kula ?

2
  • Rayquaza har en Jade Orb i spelen (HGSS).
  • Letade du efter svar ur videospelperspektivet eller ur anime / mangaperspektivet?

Jag har inte sett de nya Pokemon-avsnitten eller spelat ORAS-spelen. Så detta svar är en kulmination av forskning och inte information från första hand.

En google-sökning leder mig till en reddit där detta har diskuterats. Varför Rayquaza inte fick en Primal Form. Jag läste också igenom flera forum och blogginlägg som ledde till "plot" och "game story". Men en av kommentarerna verkade ganska logisk för mig.

Det har sagts att Rayquaza gick Mega istället för Primal, eftersom Primal betyder att vara i ett ilskedrivet tillstånd, bara styrt av instinkt, varför Primals bara försöker söka så mycket kraft som möjligt medan Mega Evolutions helt behåller sitt sinnestillstånd.

Enligt reddit,

Vi vet att den ursprungliga omvälvningen är när Kyogre och Groudon återgår till sina forntida stater där de hade ännu mer stora mängder makt än de gör nu, men Rayquaza var inte som dem och hade tillräckligt med kraft för att stoppa de primära formerna även i sitt normala tillstånd . Zinnia gav denna information i Delta-avsnittet medan hon förklarade väggmålningen för dig i slutet av berättelsen. Hon säger också att när en stor meteorit skulle träffa jorden, Rayquaza fick mer makt genom bandet mellan det och det forntida folket i Hoenn, dvs. mega evolution.

Läs spelardialogen med Zinnia för att förstå mer. Berättelsen mellan våningarna räknar upp detta. Detta ger också inblick i den faktiska Mega Evolution-processen, dvs. Rayquaza var den första pokemon till Mega-Evolve.

Källa: Bulbapedia - Zinnia

Det var mänsklighetens önskan som medförde Rayquazas omvandling inför regnbågsstenen ... Ja ... En önskan ... En immateriell sak, osynlig för ögat. Ändå bunden denna önskan människor och Pokémon tillsammans, vilket gör det möjligt för den legendariska Pokémon att ändra sitt utseende ... Påminner det dig inte om något? Det stämmer ... Det låter som Mega Evolution, eller hur? "

TL; DR Rayquaza i sig är kraftfullare än de 2 Primals som återgick till sin forntida form i ilska och mer kraft. Rayquaza åkte dock Mega för att rädda det forntida folket i Hoenn från en annan katastrof i en separat händelse. BSTs som inte håller med detta.

Basstatalsumman:
Rayquaza 105/150/90/150/90/95 = 680
Rayquaza-Mega 105/180/100/180/100/115 = 780
Kyogre 100/100/90/150/140/90 = 670
Kyogre-Primal 100/150/90/180/160/90 = 770
Groudon 100/150/140/100/90/90 = 670
Groudon-Primal 100/180/160/150/90/90 = 770

5
  • tack för det fantastiska svaret, kan du också lägga till några källor som stöder det faktum att det att vara arg utlöser Groudon och Kyogre till att vara primärform tack? jag kommer inte ihåg något från det under spelet
  • @Dragon Läs bulbapedia-sidan. Där täcks dialogen mellan Game MC och Zinnia, där Zinnia berättar historien om Rayquaza i ORAS
  • @Dragon Redigera inte svaren själv, såvida det inte behövs. Den del du lade till var redan täckt av reddit-citatet. Jag eftertryckte den delen.
  • ledsen för det, jag tänkte kanske om jag lägger till det blir det lättare att sammanfatta. Jag kommer inte göra det igen, jag ber om ursäkt för mina misstag
  • Bra svar. En anmärkning dock: BST-delen är helt onödig. Anime ignorerar till stor del sådana saker, och det här är Anime.SE, inte Arqade.

Jag känner att Kyogre och Groudon inte går Primal eftersom de är arga triggers. Jag känner att det är mer som att ha maktbegär eller något. Om det VAR en primär Rayquaza, skulle det i princip bara vara Mega Rayquaza, bara mer kraftfull. Plus att gå Primal räknas inte som Mega Evolution, så du kan använda Primal Rayquaza OCH en Mega allt i ett slag. Det skulle vara särskilt användbart när du kämpar med en riktigt stark tränare, som om du utmanar ligan igen.