Anonim

Coldplay - Speed ​​Of Sound (officiell video)

Jag har läst originalet av Yu-Gi-Oh serie (den första generationen). Det förvånade mig att det första kapitlet (cirka 1 till 10 kapitel av Yu-Gi-Oh ) det handlar inte om en TCG (Trading Card Game) som människor idag känner till. Tidigare handlar huvudhistorien om Yugi och hans straffspel, slå någon dålig kille, jämför det med GX, 5D, Zexal och Arc V. som redan handlar om TCG och Duell från det allra första kapitlet.

Gör det Yu-Gi-Oh faktiskt inte en serie om TCG från den första ? Varför ändrade de plötsligt begreppet berättelse? om det inte är, Varför handlar inte det första kapitlet om TCG?

I de inledande skedena av mangan var Yu-Gi-Oh mer eller mindre tänkt att vara en skräck manga. Även om slutresultatet var en manga om spel, var det tydligt att vissa skräckelement påverkade vissa aspekter av historien. Senare bestämdes det att "strid" skulle vara det primära temat. Eftersom det fanns en hel del "Fighting / Combat" -baserad manga var det på ett sätt svårt att komma på något originellt. Därför beslutades att skapa en kampbaserad manga där huvudpersonen inte slår någon.

Därför innehåller de tidiga kapitlen i Yu-Gi-Oh en mängd olika spel; men från kapitel 60 (volym 7) och framåt, det vanligaste spelet som dök upp som en plot-enhet var Duel Monsters kortspel (tidigare känd som Magic & Wizards) genom Duelist Kingdom och Battle City turneringsbågar; får förhöjd plotrelevans i den senare bågen.

Andra spel visas fortfarande under DDD- och Memory World-delarna av mangan och spel, i allmänhet, hänvisas ofta till; det moderna kortspelet är en ny modefluga i Japan importerad från USA inom den ursprungliga berättelsen.

Referens

2
  • 3 någon länk / referenser / citat om det?
  • Uppdaterat svar.

Det började som en manga om ett barn som blev besatt av en gammal ande som bodde i Millennium Puzzle som kämpade mot onda spel

Det var ursprungligen en skräckmanga. För att göra striderna originella skapade författaren striderna Shadow Games som avslöjar spelarnas mörka natur.

När det gäller varför berättelsen avviker från originalet, så händer det när en episodisk typ ändras till en kontinuerlig berättelsetyp. Att ha ett gäng noveller av hög kvalitet kommer att hålla läsarna intresserade en stund, men det som gör att läsarna verkligen svälter för ditt nästa kapitel är en lång historia. Att lösa en konflikt gör inte att läsarna vill läsa mer. Lösa ändar gör.

För att göra en övergång på detta sätt måste du fokusera på en specifik aspekt. Mangaen kunde ha gått ett antal sätt. Rollspel, live action deathtraps, spel-Batman, kapselmonster, kinesiska drakekort. De bestämde sig för Duel Monsters eftersom läsarna tydligen gillade kortspelet. Duel Monsters skulle ursprungligen bara visas två gånger: båda duellerar med Kaiba i originalserien. Men författaren bestämde sig för att gå all in med Duelist Kingdom och resten är historia.

Eftersom förutsättningen baserades på ett kortspel skulle det vara ett recept på en fullständig katastrof att ha vapen och trosskott i ett handelskortsbaserat anime eftersom de tydligt skulle förringa historien. Och eftersom vänskapstemat redan fanns där var det vettigt att marknadsföra för barn.

Ursprungligt källmaterial till berättelsen om Yugiohs tillväxt finns i förorden och kapitelnoterna i mangavolymerna. Jag fick det här svaret från https://en.wikipedia.org/wiki/Yu-Gi-Oh!