Anonim

Raiders är i stora problem att gå framåt

Under hela episoderna finns det flera scener som spelar ut på ett liknande sätt:

Statisk hörs och innehållet i en dagbok uppdateras för att återspegla den uppdaterade framtiden.

Person 1: "Hörde du det?"

Person 2: "Det måste finnas en annan dagbokanvändare i närheten"

Men ibland är saker som förändrar framtiden otroligt triviala (som att resa till en annan våning i hissen eller inte äta en sallad) och teoretiskt sett bör vem som helst kunna göra dem. Den främsta anledningen till att dagbokanvändarna byter framtid oftare är att de kan se vissa händelser i förväg och medvetet bestämmer sig för att ändra dem, men förutom det skiljer de sig synligt från resten av befolkningen.

Alla verkar ha fri vilja, och därför bör alla kunna fatta ett spontant beslut och påverka tidslinjen. Till exempel, Yuki som förändrade framtiden genom att öppna dörren i Yunos hus berodde bara på hans nyfikenhet och inte relaterade till hans dagbok, så säkert skulle en icke-användare ha ändrat tidslinjen i samma scenario.

Beviljas, för att en dagbok ska visa den förändrade framtiden måste den motsvara den dagbokens produktion (t.ex. något i närheten av Yuki, något som påverkar en flykt för den nionde), men det ensamma isolerar inte förändringar i endast andra dagbokanvändare.

Så varför är dagbokanvändarna så säkra på att förkunna närheten till en annan dagbokanvändare när framtiden förändras? Varför kan det inte bara vara en vanlig person som ändrar deras schema, samtidigt som det sammanfaller med användaren? Och ändrar inte Akise framtiden (som icke-användare) i kapitel 14 under myntspelet?

Exempel 1

Kapitel 11 sidan 27

Exempel 2

Kapitel 14 sida 33

2
  • Jag har alltid betraktat detta som ett plotthål i serien. Jag tror att författaren försökte förutbestämma allt förutom handlingarna från dagboksägarna, även de saker du anser vara "spontant beslut".
  • Eftersom en dagbokanvändare försöker döda en annan tror jag det

Framtiden förändras bara när en dagbokägare agerar mot den "verklighet" som deras dagbok förutsäger. Så framtiden för alla är fördefinierad, för de bestämde redan om de vill äta sallad (men de vet inte att de gjorde det). Endast om du vet med säkerhet att den nuvarande framtiden innehåller att du äter en sallad kan du förändra framtiden.

REDIGERA:

Om Akise-saken: Nej, Akise förändrade inte framtiden. Yukiterus dagbok säger aldrig riktigt sanningen. Det berättar bara vad Yukiteru är / var / kommer att kunna se. (Det var samma sak när det lilla barnet, femte, attackerade dem. Yukiteru var på toaletten och hans dagbok "sa" ingenting förutom att det var tyst vid toaletten.) Så Akise vann myntmatchen, men han sa till Yukiteru att han förlorade, hans dagbok kommer att "tro" att han förlorade trots att han inte gjorde det.