Anonim

Topp 10 skådespelare som vägrade att kyssa

Så det officiella namnet på Maria och Mamorus barn är (Ky seishu), vilket i grunden betyder "frälsare" eller "Messias" ... Det är ovanligt (och ironiskt) för en karaktär som ska kallas så - speciellt när hon (han?) är ganska stort det största hotet för mänskligheten vid den tiden. Varför Messias bland alla namn? Finns det en anledning till detta?

1
  • Du makt har snubblat över svaret själv genom att föreslå att de är det största hotet mot mänskligheten - det skulle göra namngivningen Ironisk.

Det beror på att Messias är frälsaren eller Messias för de skeva råttorna, inte människorna.

Det antyds att Squealer fick reda på (genom en falsk Minoshiro) att Queer Rats

är faktiskt genetiskt förändrade människor (blandade med DNA från molråttor som Saki spekulerar i slutet)

och för alla intensiva ändamål, slavar till cantusanvändare ungefär som slavdynastinernas (där människor som inte är cantus var slavar till den härskande klassen av cantusanvändare). Varje försök till uppror mot människorna skulle slaktas eftersom Queer Rats inte kan kämpa mot cantusmakter i slutändan.

Förmodligen från samma källa lärde Squealer sig om Death Feedback (och möjligen vad en Orge är) där cantusanvändare från den fjärde gruppen genetiskt har förändrat sig själva för att inte kunna döda andra medlemmar av sina egna speices. vi ser till och med tidigare i serien att något som ser mänskligt ut men inte (som en Queer Rat i fjärran) kan utlösa biverkningarna av Death Feedback.

Genom att uppfostra Maria och Mamorus barn som en Queer Rat (via imprinting) skulle han / hon (i anime är det en tjej, i mangan är det en pojke, inte säker på romanen) inte påverkas av Death Feedback när man dödar människor ( för Messiah är han / hon en Queer Rat eller att Queer Rats är mänskliga och faktiska människor är något annat) och som beskrivs av Tomiko Asahina när hon berättade för Saki om när byn var i fara från en Ogre krävde bedrägeri och ömsesidig förstörelse att döda en enda Ogre (läkaren som dödade pojken som var Ogre slutade dö). Detta är ännu tydligare när Shisei Kaburagi mötte Messias där han trots att han var den starkare cantusanvändaren försvagades och dödades av Messias.

Nu för att jag förstår Messias som ett namn används aldrig av människorna och det är Queer Rats, främst Squealer, som hänvisar till Messias som deras Messias, deras frälsare. De flesta människor hänvisar till honom / henne som en Ogre medan Saki hänvisar henne till Maria (och Mamorus) Son / Dotter