Anonim

Varför är inte alla invandrare desamma?

I Hokutos värld är ingen Ken, såvitt jag kan se, ingen industri kvar. Det finns ingenstans att producera delar till fordon eller reparera de nuvarande. Jag ser inte någon bransch för att hitta olja och distribuera den till städer.

Det finns dock många fordon som körs i serien. Var hittar de så mycket olja? Vad är förklaringen till varför det finns så många bränslemotorer som går?

Hokutou no Ken skapades 1983. Mycket inspiration för den postapokalyptiska världen i mangan kom från filmerna Mad Max (1979) och Mad Max 2 (1981).

I dessa filmer (särskilt i Mad Max 2) är olja mycket viktigt. Gäng mudrar kämpar för olja. De har samma typ av fordon som vi kan se i Hokuto no Ken. I Mad Max 2 skyddar faktiskt hjälten Max en grupp människor runt ett oljeraffinaderi.

Ken och Max har mycket gemensamt som karaktärer.

Så varför är olja så viktigt i filmen Mad Max i första hand?

1973 uthärde världen det som senare kallades "den första oljekrisen". 1979 var tiden för den andra oljekrisen.

Så 1970-talet var år då folk pratade mycket om olja. Det var ämnet för decenniet (kanske det andra ämnet, strax efter discomusik). På ett sätt är det logiskt att föreställa sig att en film som gjordes vid den tiden skulle ge sådan vikt att hitta olja.

Om du har olja har du kraft. I en postapokalyptisk värld skulle olja vara viktigare än pengar. Faktum är att det inte finns pengar längre, det finns bara fat olja att handla med.

För mangan är världen mycket lik Mad Max 2-världen, men ämnet att kämpa för olja är inte huvudtemat. Ken kämpar för hämnd, söker sina bröder, kampsport, ... är huvudteman. Problemet med olja / energi förklaras inte riktigt, eftersom det skulle vara lite utanför ämnet.

Fiendens organisationer är bara skurkar och de behöver egentligen inte någon anledning att attackera de normala medborgarna. De attackerar vanliga människor eftersom de är skurkar. Detta är en anledning som är tillräckligt bra för att Ken ska slåss mot dem. Det fanns inget behov av att lägga till några saker om att kämpa för olja.

Om du verkligen behöver ett svar kan vi förmodligen säga att skurkarna kämpar för kontrollen av olja. Gängen samlas antagligen runt ett oljeraffinaderi eller en lagring av oljefat. Detta förklarar varför skurkarna har fordon, medan vanliga människor bara bor där de kan. Denna problematik ansågs dock inte vara viktig för scenaristen och han utelämnade den bara.

1
  • 1 Ett par anteckningar, Mad Max kämpar också för att hämnas efter att hans fru och dotter dödades. Det finns inga avgörande bevis på att Mad Max första två filmer har haft inflytande på skapandet av Hokuto No Ken. Jag hittade ingen intervju med författarna till Hokuto No Ken online om hur de utvecklade berättelsen så den här hypotesen jag läser på nätet är ganska spekulativ ska jag säga ....